Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Μιλάμε για μεγάλη παρακμή. Γράφει ο Δημήτρης Κατσαρός

Είναι τόσο πολλά όσα έχουν ακολουθήσει μετά την καταγγελία του Παύλου Χαϊκάλη που ο θεατής, ακροατής ή αναγνώστης δυσκολεύεται να τα παρακολουθήσει όλα. Είναι τόσα πολλά και με μεγάλα ατοπήματα από όλες τις μεριές, που στοχευμένα ή μη, συσκοτίζουν το πραγματικό ζήτημα. Το ζήτημα αυτό είναι η καταγγελίες ενός βουλευτή για προσπάθεια χρηματισμού του σε μια κρίσιμη στιγμή για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Έκτοτε έχουν μεσολαβήσει τόσες πολλές δηλώσεις οι οποίες μάλιστα έχουν ανασκευαστεί ή και πλήρως ανακληθεί που δημιουργεί οργή σε κάποιον παρακολουθεί. Και φυσικά ο λόγος είναι ότι είναι τόσο έντονη η δημιουργία εντυπώσεων...
που ακόμη και αν ανασκευάζονται οι δηλώσεις ή διαψεύδονται έχουν εκπληρώσει ήδη το στόχο τους, δηλαδή τη δημιουργία εντυπώσεων στους πολίτες.
Απαριθμούμε: Οι δηλώσεις της ανεξάρτητης βουλευτή Γιαταγάνα, που άφηναν να εννοηθεί ότι η καταγγελίες Χαικάλη και το υλικό που τις συνοδεύει είναι πλαστά. Η δήλωση ανασκευάστηκε από την ίδια, ωστόσο η υποψία παραμένει. Οι δηλώσεις των επίσης ανεξάρτητων Βουδούρη – Παραστρατίδη ότι και οι άλλοι βουλευτές που ενώ ψήφισαν αρνητικά στον προϋπολογισμό, ψήφισαν θετικά στην εκλογή προέδρου, είναι πλέον υπό το βάρος της υποψίας για χρηματισμό. Οι αντιδράσεις ήταν οργισμένες, από όλες τις πλευρές – ακόμη και τον ΣΥΡΙΖΑ, που η κα Βούλτεψη θεωρεί μέρος ενός παρακράτους και ενορχηστρωτή όλων όσων λαμβάνουν χώρα αυτή τη στιγμή ντροπιάζοντας το ελληνικό κοινοβούλιο.
Πέραν από τα παραπάνω, έχουμε όμως και πολλά ερωτήματα τα οποία πρέπει να απαντηθούν. Και αναφέρομαι σε πολιτικές απαντήσεις που πρέπει να δοθούν αμέσως, χωρίς καμία υπεκφυγή, είτε η υπεκφυγή αυτή αφορά πιστωτικά γεγονότα, τις Βρυξέλλες ή τον επερχόμενο Αρμαγεδδών. 1. Με ποια βεβαιότητα η κα Βούλτεψη την επόμενη μέρα των δηλώσεων, δημοσίως εκφέρει άποψη για το κατά πόσο είναι αληθείς οι κατηγορίες Χαϊκάλη; Εμείς που δεν έχουμε και θεσμικό ρόλο στην εξουσία, όσο να είναι, μια πισινή την κρατάμε. Δε θα έπρεπε εκείνοι να είναι 10 φορές πιο προσεκτικοί; 2. Το ίδιο ερώτημα απευθύνεται προς το ίδιο το γραφείο του πρωθυπουργού. 3. Γιατί πήρε 15 ημέρες στο εισαγγελέα να ξεκινήσει να ασχολείται με το ζήτημα (σύμφωνα με τον Χαϊκάλη, τουλάχιστον) ενώ έπρεπε να μεσολαβήσει η τηλεοπτική μετάδοση του θέματος; 4. Γιατί το υλικό (σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον) που δόθηκε στον εισαγγελέα είναι μονταρισμένο; Και μάλιστα περιλαμβάνει εικόνα και ήχο που δεν συμπίπτουν μεταξύ τους; Επειδή αυτή τη φορά το χοντρύνανε πολύ, μέσα στη Βουλή, θα πρέπει το θέμα να λήξει άμεσα και να δοθούν και στο λαό ένοχοι. Θα ήταν καλύτερα να πηγαίναμε σε εκλογές μετά τη διαλεύκανση του ζητήματος. Με ό,τι αξιοπρέπεια μας απέμεινε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive