Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΣΙΚΕ μάτς τοκογλύφων - κατοχικής κυβέρνησης για να συμφωνήσουν ότι... διαφωνούν



Συνεχίζουν το ΣΤΗΜΕΝΟ μάτς και καλά ότι διαφωνούν με τους τοκογλύφους , κάνουν ότι παίζουν άγριο ξύλο, αντιστέκονται -λέμε τώρα- και στο τέλος, καταϊδρωμένοι πέφτουν στα τέσσερα στο καναβάτσο και δέχονται τις αχαλίνωτες ορέξεις τους. Έτσι, μετά την νέα χθεσινή παράσταση πρός τους χαχόλους -όλους εμάς θεατές- νέα τηλεδιάσκεψη παράσταση αποφάσισαν μέσα στην επομένη εβδομάδα και πιθανόν και μετά το Euroworking Group της 27ης Νοεμβρίου θα επιχειρηθεί να κλειδώσει η επιστροφή της τρόικα στην Αθήνα. Αν και στη τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα....
η ελληνική πλευρά δεν μπόρεσε να πείσει τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ για την ορθότητα των προβλέψεων του Προϋπολογισμού 2015 σχετικά με το δημοσιονομικό κενό, ωστόσο τόσο για την κυβέρνηση όσο και για την τρόικα παραμένει ως ορόσημο το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου και για αυτό θα επιδιώξουν να γεφυρώσουν τις διαφορές έως τα τέλη της επομένης εβδομάδος (το αργότερο).

Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι τα κλιμάκια της τρόικας μαζί με τους επικεφαλής να επιστρέψουν στην Αθήνα την 1η Δεκεμβρίου για μια εβδομαδιαία αξιολόγηση που θα ολοκληρωθεί ανήμερα στις 8 Δεκεμβρίου, οπότε τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ θα ταξιδέψουν μαζί με τον Γκίκα Χαρδούβελή για τις Βρυξέλλες για να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία.

Ωστόσο για να γίνει αυτό θα πρέπει με κάποιο τρόπο να γεφυρωθεί το χάσμα που διαπιστώθηκε στη τηλεδιάσκεψη τόσο σε σχέση με το δημοσιονομικό κενό για το 2015, όσο και με κάποιες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, κυρίως στο μέτωπο του ασφαλιστικού και των εργασιακών.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2015, ενώ η τρόικα το τοποθετεί μεταξύ 3,6 και 2,6 δισ. ευρώ, ανάλογα την ανάγνωση. Πάντως, στο μέτωπο των διαρθρωτικών αλλαγών οι δύο πλευρές έχουν μειώσει την απόσταση κάτι που διαφάνηκε και από δηλώσεις των στελεχών του οικονομικού επιτελείου μετά τη τηλεδιάσκεψη. «Άνοιξε όλη η γκάμα των θεμάτων και συμφωνήσαμε σε πολλά», τόνισε ανώτατο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου.

Καθώς τρόικα και Ελλάδα διαπραγματεύονται με στόχο το ορόσημο της 8ης Δεκεμβρίου η συζήτηση για το ενδεχόμενο παράτασης του υφιστάμενου Μνημονίου δεν εξετάσθηκε στη τηλεδιάσκεψη, αλλά αναμένεται να εξετασθεί στο Euroworking Group της 27ης Νοεμβρίου, εάν μέχρι τότε δεν έχει υπάρξει απτή πρόοδος μεταξύ των δύο πλευρών.«Για εμάς προέχει να κλείσουμε την αξιολόγηση», είπε για το θέμα το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου και Χρύσανθος Λαζαρίδης, αναμένεται να έχουν διαδοχικές συναντήσεις με στελέχη του ΠΑΣΟΚ τις επόμενες ημέρες για να λειάνουν τις γωνίες σε θέματα που σήμερα το κόμμα της συγκυβέρνησης δεν συμφωνεί (π.χ. απεργίες), αλλά η τρόικα θέτει ψηλά στην ατζέντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive