Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Η Ευρωπαϊκή επιτροπή «άδειασε» το ίδρυμα Ωνάση. Τελικά ΠΟΙΟΣ κάνει κουμάντο;

rethink_athens_07
Το ίδρυμα Ωνάση με ανακοίνωση του την Κυριακή εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μην συμπεριλάβει δύο σχέδια ανάπλασης του κέντρου της Αθήνας στο επερχόμενο πρόγραμμα χρηματοδότησης δημόσιων δαπανών που προγραμματίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Greek Reporter, Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν συμπεριέλαβε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της τα δύο σχέδια ανάπλασης που είχαν προταθεί από το ίδρυμα...
θεωρώντας ότι δεν είναι απαραίτητα και δίνοντας προτεραιότητα σε άλλα έργα υποδομής που κρίνονται σημαντικότερα. Το σχέδιο πεζοδρόμησης της οδού Πανεπιστημίου, με την ονομασία «Rethink Athens», είχε προταθεί από το ίδρυμα Ωνάση που διεξήγαγε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό προκειμένου να επιλέξει τον κατάλληλο αρχιτέκτονα για την υλοποίηση του.
Σε ανακοίνωση του το ίδρυμα δήλωσε πως, «είναι πολλά τα ερωτήματα που εγείρονται από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μην συμπεριληφθούν τα δύο σχέδια στον προϋπολογισμό συν-χρηματοδότησης της Ε.Ε για δημόσια έργα και δαπάνες.» Όπως συνεχίζει η ανακοίνωση « το ίδρυμα συνέβαλε σε συνεργασία με την Ελληνική κυβέρνηση στην δημιουργία ενός σχεδιασμού που θα αναβαθμίσει το επίπεδο ζωής των κατοίκων της πρωτεύουσας αλλά και εκατομμυρίων άλλων Ελλήνων και επισκεπτών, μένει να δούμε αν υπάρχει η βούληση και το κουράγιο έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία στην Ελλάδα να αλλάξει.»
Η ανακοίνωση καταλήγει πως «μένει να δούμε ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την περεταίρω υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας, που θα προκληθεί από μια πιθανή απόρριψη των σχεδίων ανάπλασης.»
Το ίδρυμα Ωνάση πρόσφατα χρηματοδότησε την λειτουργία ενός κέντρου καρδιακής χειρουργικής και διατηρεί Το πολιτιστικό κέντρο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στην Ελληνική πρωτεύουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive