Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΒΡΑΖΟΥΝ τα πανεπιστήμια. Καταλήψεις σε ΝΟΜΙΚΗ,ΕΜΠ

Σε κλοιό καταλήψεων βρίσκονται η Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ και πρυτανεία του ΕΜΠ, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση στη Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας χωρίς να αποκλείεται κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των φοιτητών. 
«Κλειστόν» λόγω καταλήψεων για τη Νομική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών. Σήμερα και την Παρασκευή δεν θα διεξαχθούν μαθήματα στα τμήματα Νομικής, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, καθώς το κτίριο τελεί από την Τρίτη το απόγευμα υπό κατάληψη από ομάδα φοιτητών. Η αντιπαράθεση των αριστερών φοιτητικών παρατάξεων με τη διοίκηση του πανεπιστημίου Αθηνών κλιμακώνεται, μετά το αίτημα του Θ.Φορτσάκη...

για την συνδρομή της Αστυνομίας, προκειμένου να αποφευχθεί κατάληψη ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου.
Η πρόταση του πρύτανη να διεξάγεται ηλεκτρονική ψηφοφορία μεταξύ των φοιτητών για την κατάληψη σχολών και πανεπιστημιακών χώρων προκάλεσε νέο γύρο αντιδράσεων. Μάλιστα, η φράση στο επίμαχο κείμενο της πρότασης που αναφέρει ότι «οι πρυτανικές αρχές να εισηγηθούν προς τις επιμέρους Σχολές την περιοδική διεξαγωγή ηλεκτρονικών δημοψηφισμάτων κατά τμήματα, ώστε να δοθεί επιτέλους η δυνατότητα στην πλειοψηφία των φοιτητών να αποφασίζουν όλοι απευθείας ως προς την εκάστοτε διακοπή των μαθημάτων που ορισμένοι προτείνουν και επιτήδεια επιβάλλουν» αποτελεί «κόκκινο πανί» για τις φοιτητικές παρατάξεις της αριστεράς.
Στο ίδιο μήκος κύματος και αριστερές φοιτητικές παρατάξεις στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο που προχώρησαν χθες σε συμβολική κατάληψη της πρυτανείας του ιδρύματος. 
Σήμερα, θα πραγματοποιηθεί και συνέλευση των φοιτητών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Για την Παρασκευή, το ΜΑΣ έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο στο υπ. Παιδείας (12:00), οπότε δεν αποκλείεται και άλλοι φοιτητικοί σύλλογοι να αποφασίσουν αύριο, για κατάληψη την Παρασκευή.
Πάντως, σύμφωνα με εκτιμήσεις εκπροσώπων φοιτητικών νεολαιών υπάρχει πρόθεση οι καταλήψεις να συνεχιστούν έως και την επόμενη Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, ημέρα που έχει προγραμματιστεί απεργία από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και συλλαλητήρια κατά της κυβερνητικής πολιτικής.
Κόντρα μεταξύ των παρατάξεων 
Την ίδια ώρα, η ΔΑΠ- ΝΔΦΚ, φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ, καταγγέλλει ότι φοιτητές των ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλευτική αριστερά) «επιτέθηκαν απρόκλητα και με βίαιο τρόπο σε μέλη της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ, αλλά και ανεξάρτητων φοιτητών, που έτυχε εκείνη την ώρα να βρίσκονται στο θυρωρείο της Νομικής Σχολής».
«Μέλη των ΕΑΑΚ προπηλάκισαν με "δημοκρατικές" μπουνιές, "δημοκρατικές" κλωτσιές και "δημοκρατικές" φτυσιές, φοιτητές που διαφωνούν με τις πρακτικές και τις λογικές τους και, θεωρώντας τη σχολή τσιφλίκι τους, μας απώθησαν βίαια έξω από αυτήν», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive