Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Ανύπαρκτος & Τραγικός ο Ολυμπιακός γνώρισε τη συντριβή (4-0) με κάτω τα χέρια στο Βιθέντε Καλντερόν και αποχαιρετά το Τσάμπιονς Λιγκ

Τραγικός ο Ολυμπιακός γνώρισε τη συντριβή με κάτω τα χέρια στο Βιθέντε Καλντερόν και αποχαιρετά το Τσάμπιονς Λιγκ
Στο χειρότερο φετινό του ευρωπαϊκό παιχνίδι, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων, ηττήθηκε με το βαρύ 4-0 από την Ατλέτικο Μαδρίτης και βλέπει την πρόκριση στην επόμενη φάση ν’ απομακρύνεται σχεδόν οριστικά.  Ο Μάντζουκιτς με χατ-τρικ (38’, 62’, 65’) και ο Γκαρσία (9’) τιμώρησαν τα παιδικά λάθη στην άμυνα των ερυθρόλευκων, που έχασαν με κάτω τα χέρια και δεν κοίταξαν ποτέ στα μάτια την ομάδα του Σιμεόνε....
 Βέβαια, οι ερυθρόλευκοι διατηρούν κάποιες ελπίδες, έστω και αμυδρές, για πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Για να τα καταφέρουν, θα πρέπει να νικήσουν την τελευταία αγωνιστική την Μάλμε στο Καραϊσκάκη και την ίδια ώρα η Γιουβέντους να ηττηθεί από τους «ροχιμπλάνκος» στην Ιταλία.
Σε κάθε περίπτωση έχουν το πάνω χέρι για το Europa League, αφού τους αρκεί και η ισοπαλία απέναντι στους Σουηδούς.

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καθόλου καλά στην αναμέτρηση. Η Ατλέτικο πήρε από την αρχή τα ηνία του αγώνα και χτύπησε στην αδύνατη πλευρά των Πειραιωτών, την αριστερή, με τον Χουανφράν να βγαίνει στην πλάτη του Μαζουακού και να δημιουργεί πολλούς πονοκέφαλους στην άμυνά τους.
Μόλις στο 2’ ο Μάντζουκιτς δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε με τους αμυντικούς των ερυθρόλευκων να διώχνουν, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Μποτία πρόλαβε τον Κροάτη φορ και έδιωξε την σέντρα του Χουανφράν.

Ωστόσο, η πίεση των «ροχιμπλάνκος» έφερε άμεσα καρπούς με την… βοήθεια του Ρομπέρτο. Σε μία ανύποπτη φάση, το γύρισμα του Μποτία στον συμπατριώτη του, έφερε το τεράστιο λάθος του ερυθρόλευκου πορτιέρο, που δεν έδιωξε, αλλά έκανε πάσα στον Χουανφράν και αυτός έδωσε ασίστ στον Ραούλ Γκαρσία, που έκανε το 1-0.
Οι γηπεδούχοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν την σύγχυση των πρωταθλητών Ελλάδας, αλλά στο 17’ ο Κόκε δεν σημάδεψε σωστά με την κεφαλιά που έπιασε και η μπάλα πέρασε άουτ.

Το «συγκρότημα» του Μίτσελ προσπάθησε να αντιδράσει και στο 22’ ο Αμπιντάλ στο δεύτερο δοκάρι έκανε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, στην πρώτη και μοναδική τελική του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο.
Οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούσαν σε κανένα σημείο να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους, με τον Μάντζουκιτς στο 38’ να δίνει αέρα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους, έπειτα από σέντρα του Ανσάλντι από τα αριστερά και τσαφ του Μποτία, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον Κροάτη να σκοράρει σαν σε προπόνηση.
Θα περίμενε κανείς μια αντίδραση στο δεύτερο μέρος. Μάταια όμως. Ο Μίτσελ έκανε τις κινήσεις του από τον πάγκο, περνώντας τους Φουστέρ και Κασάμι, οι παίκτες του όμως έμοιαζαν να έχουν αποδεχθεί την μοίρα τους στο σημερινό ματς.
Και την ίδια στιγμή, η Ατλέτικο Μαδρίτης στο ρελαντί, να συνεχίζει να εκμεταλλεύεται την αδράνεια της ελληνικής ομάδας, με τον Μάντζουκιτς να φτάνει στο χατ-τρικ σαν σε προπόνηση...
Η Ατλέτικο διατήρησε τον έλεγχο της αναμέτρησης. Απείλησε στο 59’ με τον Μάντζουκιτς, αλλά ο Μποτία έβαλε σωστά την κόντρα. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να μειώσει με τον Μιλιβόγεβιτς, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ και στο επόμενο λεπτό, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 3-0.

Δράστης ήταν και πάλι ο Μάριο Μάντζουκιτς, ο οποίος με κεφαλιά στην κίνηση, έπειτα από εξαιρετική κάθετη του Αρντά, έστειλε την μπάλα στην εστία των πρωταθλητών Ελλάδας με το κεφάλι.
Μάλιστα, ο Κροάτης, τρία λεπτά αργότερα σημείωσε χατ τρικ. Ο φορ των «ροχιμπλάνκος» νίκησε τον Μποτία στην μονομαχία μέσα στην περιοχή έπειτα από φάουλ του Γκάμπι και με κεφαλιά δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Ρομπέρτο.

Στην συνέχεια, οι γηπεδούχοι έριξαν ρυθμούς, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είχαν ευκαιρίες για γκολ, όπως για παράδειγμα στην φάση του 75ου λεπτού, όταν ο Χουανφράν έκανε εξαιρετική κίνηση από τα δεξιά, έβγαλε την μπαλιά, αλλά η κεφαλιά του Γκριεζμάνπέρασε άουτ, ενώ στο 88’ ο Γάλλος σκόραρε με το κεφάλι, όμως, το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφσάιντ, μιας και ο Χιμένεθ μπροστά από τον Ρομπέρτο επηρέαζε την φάση.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Μογιά, Γκοντίν, Ανσάλντι, Χουανφράν, Χιμένεθ, Τιάγκο (46’ Μάριο Σουάρεθ), Κόκε, Ραούλ Γκαρσία, Αρντά Τουράν (66’ Χιμένεθ), Γκάμπι, Μάντζουκιτς (69’ Γκριεζμάν).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μαζουακού, Αμπιντάλ, Μποτία, Ελαμπντελαουΐ, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης (46’ Φουστέρ), Εντινγκά, Αφελάι (46’ Κασάμι), Ντομίνγκεζ (72’ Μπουχαλάκης), Μήτρογλου.

Το σημερινό πρόγραμμα:

Ατλέτικο Μαδρίτης-Ολυμπιακός 4-0
(9' Γκαρθία, 38’, 62’, 65’ Μάντζουκιτς)

Μάλμε-Γιουβέντους 0-2
(49' Γιορέντε, 88' Τέβες)

Η βαθμολογία (Α' όμιλος):

1. Ατλέτικο Μαδρίτης 12 (14-3)
2. Γιουβέντους 9 (7-4)
3. Ολυμπιακός 6 (6-11)
4. Μάλμε 3 (2-11)

Η τελευταία αγωνιστική (9/12):

Ολυμπιακός -Μάλμε
Γιουβέντους-Ατλέτικο Μαδρίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive