Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟΨΗ. "Χρήματα πτερόεντα" Του ΝΙΚΟΥ ΣΚΟΥΛΑ

ΕΙΔΗΣΗ: 1,5  ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΦΥΓΑΔΕΥΣΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 5260 ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, κατά την περίοδο της κρίσης με εμβάσματα στο εξωτερικό, όπως προέκυψε από έρευνα του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.
Οι καημενούληδες, προφανώς κάνοντας αιματηρές οικονομίες, κατάφεραν να συγκεντρώσουν αυτό το ιλιγγιώδες ποσό. Πολλοί απ’ αυτούς γιατροί και εκπαιδευτικοί (φακελάκια, φροντιστήρια ή μίζες;;). Άλλοι από κληρονομιά του παππού τους;;
Για να είμαστε δίκαιοι, αν τα χρήματα αυτά τα κατέχουν νόμιμα και έχουν φορολογηθεί, δικαιούνται να τα εξαγάγουν νόμιμα. Είναι όμως ηθικό;;; Αυτό είναι θέμα προσωπικού συστήματος αξιών. Σε κάθε περίπτωση, είναι  σκανδαλώδης πρόκληση και προσβολή για τους εκατοντάδες χιλιάδες έντιμους δημοσίους υπαλλήλους  των οποίων οι μισθοί έχουν περικοπεί και παρά ταύτα, αποκαρδιωμένοι αγωνίζονται να υπηρετήσουν τη χώρα και τους πολίτες σε ώρα δεινής κρίσης....
 Είναι πρόκληση για τον παππούλη και τη γιαγιούλα που στερούνται τα φάρμακά τους. Είναι πρόκληση για τις οικογένειες που πεινούν και κρυώνουν και ταυτόχρονα καλούνται να πληρώσουν έκτακτους φόρους και ΕΝΦΙΑ. Είναι πρόκληση για τις εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους που αναγκάζονται να κλείσουν τα μαγαζιά τους γιατί οι ελληνικές τράπεζες δεν προσφέρουν ρευστότητα.Αυτές τις μέρες που γιορτάσαμε το έπος της πανεθνικής πατριωτικής υπέρβασης της 28ηςΟκτωβρίου, δικαιούμαστε να αμφισβητήσουμε τον πατριωτισμό τους και, γιατί όχι, ΝΑ ΘΥΜΩΣΟΥΜΕ ή όπως λέμε στην Κρήτη, να ΜΑΝΙΣΟΜΕ (ο όρος δεν είναι βλαχιά. Προέρχεται από τον ομηρικό στίχο «Μῆνιν ἄειδεθεάΠηληϊάδεω Ἀχιλῆος οὐλομένην…»)
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Και, για να μην κατηγορηθώ ότι μόνο γκρινιάζω, θέλω να εξάρω την αγωνιώδη προσπάθεια δυο δημόσιων λειτουργών: του Γενικού Επιθεωρητή του ΣΕΕΔΔ Λέανδρου Ρακιντζή και του Ειδικού Γραμματέα Παρασκευά Νομικού που, δυστυχώς, μπορούν να τεκμηριώνουν σκάνδαλα αλλά δεν είναι Εισαγγελείς. Και ακόμα: παρ’ ότι διατηρώ μια διαχρονική αμφισβήτηση στο γένος των Μητσοτάκηδων, οφείλω να πω “μπράβο Κυριάκο”, με την ελπίδα ότι δεν θα παρεξηγηθώ από τους κεντροαριστερούς «συντρόφους». Αλλά κι’ αν παρεξηγηθώ… δεν πειράζει.

Φιλικά,
Νίκος Σκουλάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive