Αληθεύει ότι οι ΗΠΑ με διακριτικό αλλά σαφή τρόπό έχουν καταστήσει στην κυβέρνηση Σαμαρά την αντίθεσή τους σε μία υποψηφιότητα Καραμανλή για την Προεδρία της Δημοκρατίας;; Προφανώς η αντίθεσή τους αυτή έχει να κάνει με την εξωτερική πολιτική που ο καλός γνώστης των διεθνών συσχετισμών πρώην πρωθυπουργός είχε εφαρμόσει όταν ήταν στην εξουσία. Η πολιτική αυτή περιελάμβανε....
(α) συγκεκριμένα ανοίγματα προς την Ρωσία που μπορούσαν να του εξασφαλίσουν και οικονομική βοήθεια, χωρίς, εφ΄όσον την ελάμβανε η Ελλάδα, να είχε ανάγκη του ΔΝΤ και των Μνημονίων στα οποία μας έριξε ο Γιώργος Παπανδρέου.
(β) ενεργειακή συνεργασία, επίσης με την Ρωσία.
(γ) συγκεκριμένη στάση στο σχέδιο Ανάν που ήταν αμερικανικής έμπνευσης που δημιούργησε κλίμα ώστε να πει το «όχι» ο μακαρίτης Τάσσος Παπαδόπουλος.
(δ) κατηγορηματική άρνηση Καραμανλή στο να ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ αν δεν ελύνετο προηγουμένως το θέμα της ονομασίας και δεν εγκατέλειπαν τις αλυτρωτικές τους οι συγκεκριμένοι γείτονες.
Η άρνηση των ΗΠΑ στο πρόσωπο του Καραμανλή έχει να κάνει και με το ενδεχόμενο αναθεώρησης του Συντάγματος με την πρόβλεψη συγεκριμένων αρμοδιοτήτων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οπότε στην περίπτωση που θα εξελέγετο ο Κώστας Καρμανλής ως Πρόεδρος θα είχε παρεμβατικό ρόλο και ειδικότερα στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, επιθυμία που ο ίδιος έχει εκφράσει σε συνομιλητές του...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.