Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

O Τάφος της Αφίπολης και το Ταξίδι στα Αντικύθηρα



Οσοι νομίζουν ότι η ανασκαφή στην τούμπα της Αμφίπολης μονοπωλεί το ενδιαφέρον του Αντώνη Σαμαρά περί των προγονικών επιτευγμάτων πλανώνται πλάνην οικτράν. Οπως αναφέρει ο «Μικροπολιτικός», ο πρωθυπουργός αναμένει σπουδαία ευρήματα και από τα Αντικύθηρα – εξ ου και σχεδιάζει την Κυριακή να βρεθεί δίπλα στους Ελληνες και ξένους...
ερευνητές που αναζητούν υπολείμματα από το αρχαίο ναυάγιο που έκρυβε τον περίφημο μηχανισμό.
Αν η τελευταία κατοικία του Μακεδόνα στρατηλάτη αποτελεί ένα διαχρονικό παγκόσμιο αίνιγμα, ο Σαμαράς γνωρίζει καλά ότι ο μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι επίσης ένα θέμα που εξάπτει την οικουμενική περιέργεια. Συνεπώς, μια έρευνα που μπορεί να αποκαλύψει το μυστικό του αρχαίου GPS έχει επίσης εξασφαλισμένη τη διεθνή κάλυψη.
Από την περασμένη εβδομάδα στη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου οι επιστήμονες κάνουν βουτιές σε βάθος 300 μέτρων με ένα νέο διαστημικού τύπου σκάφανδρο, καναδικής κατασκευής και κόστους 1,5 εκατ. δολαρίων που διευρύνει τις δυνατότητες της υποθαλάσσιας έρευνας. 
Μάλιστα, όπως αναφέρει η στήλη, εκτός από το υπόλοιπο ναυάγιο που συνδέεται με τον μηχανισμό, αναζητείται στον βυθό και ένα δεύτερο συνοδευτικό πλοίο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive