Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Απόφαση βόμβα: Άκυρες οι απολύσεις στην ΕΡΤ

Με μία απόφαση που θα δρομολογήσει σημαντικές εξελίξεις και για τους άλλους εργαζόμενους της ΕΡΤ, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ακυρώνει τις απολύσεις 10 εργαζομένων στην ΕΡΤ. Πιο συγκεκριμένα, με την υπ΄αριθμόν 2732/14 απόφασή του, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ακυρώνει τις απολύσεις των πρώην εργαζομένων που είχαν προσφύγει στο δικαστήριο και υποχρεώνει το ελληνικό δημόσιο, ως διάδοχο της ΕΡΤ, να αποδεχθεί τις υπηρεσίες των εναγόντων τοποθετώντας τους στις θέσεις που είχαν προ της απόλυσης και με τους ίδιους μισθούς. Μάλιστα το δικαστήριο απειλεί το δημόσιο με πρόστιμο 100 ευρώ για κάθε μέρα....
που θα αρνείται τις υπηρεσίες κάθε εργαζόμενου. Η απόφαση που δικαιώνει τους απολυμένους (είχαν προσφύγει με δικηγόρο την κα Ντορίνα Κορακά) δεν είναι πάντως άμεσα εκτελεστή και το δημόσιο δικαιούται να ασκήσει έφεση. Τον περασμένο Μάιο πάντως και το Πρωτοδικείο Ηρακλείου Κρήτης έκρινε άκυρες τις απολύσεις 20 εργαζομένων της ΕΡΤ, επιδικάζοντας μάλιστα αποζημιώσεις ύψους 9.000 - 13.000 ευρώ στον καθένα από αυτούς. Το δικαστήριο είχε κρίνει ότι πρέπει να καταβληθούν στους απολυμένους οι μισθοί που θα τους καταβάλλονταν κανονικά από τις 11 Ιουνίου 2013, οπότε και έγιναν οι απολύσεις, ως και τις 2 Δεκεμβρίου 2013, ημέρα κατά την οποία εκδικάσθηκε η υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive