Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Ομάδα Μπίστη (τέως ΠΑΣΟΚ, νυν ΣΥΡΙΖΑ): Πρότεινε την κατάργηση του ΠΑΣΟΚ!

Την υπέρβαση του ΠΑΣΟΚ, που θα οδηγήσει ουσιαστικά στην αυτοκατάργησή του, προκειμένου να δημιουργηθεί η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, προτείνουν στην πραγματικότητα στελέχη, που συμμετέχουν στις διεργασίες για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς. Πρόκειται για στελέχη που κυρίως προέρχονται από την πάλαι ποτέ κίνηση των «58» - μεταξύ αυτών ο Νίκος Μπίστης...
η Αθηνά Δρέττα και άλλοι - που συλλέγουν υπογραφές σε κείμενο, με το οποίο ζητούν πρακτικά τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα, υπό τη μορφή πλέον της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, αφού η «Ελιά» εγκαταλείφθηκε μετά τις ευρωεκλογές απ' όλους όσοι τη συγκρότησαν. Παράλληλα και για να μην μείνει καμία αμφιβολία για την ιδεολογική και πολιτική κατεύθυνση του εγχειρήματος που προτείνουν, ξεκαθαρίζουν ότι η σημερινή κυβέρνηση, «παρά τα λάθη, τις καθυστερήσεις και τις παλαιοκομματικές πρακτικές σε αρκετές περιπτώσεις, αποτελεί, υπό τις παρούσες συνθήκες, τη μόνη μεταρρυθμιστική, φιλοευρωπαϊκή κυβερνητική λύση» Επί της ουσίας και ενόψει του συνεδρίου που έχει εξαγγελθεί για τη ΔΗ.ΠΡΟ.ΠΑ. η ομάδα Μπίστη προτείνει να συγκροτηθεί Εθνική Πολιτική και Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, από κόμματα, κινήσεις, αλλά και πρόσωπα που επιθυμούν να συμμετάσχουν και να επεξεργαστεί τη Διακήρυξη και τις πολιτικές θέσεις που θα δοθούν για διαβούλευση προς το Συνέδριο. Μιλά δε για «άμεση εκλογή των συνέδρων με βάση το μητρώο μελών της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης με ευθύνη των κατά τόπους Επιτροπών», δηλαδή προτάσσει για πρώτη φορά τη δημιουργία χωριστού φορέα με οργανωτική δομή. Προτείνει ακόμη «ένας μικρός αριθμός συνέδρων να οριστεί από τα κόμματα και τις κινήσεις που θα συμμετάσχουν». Και βέβαια «το Συνέδριο να εκλέξει Επιτροπή που θα έχει την ευθύνη της πορείας της Παράταξης και στην οποία θα αποτυπώνεται η συλλογικότητά της». Δεν θέτει μεν ευθέως θέμα αρχηγού, - άρα δεν απαντά προς το παρόν για το ρόλο του Ευάγγελου Βενιζέλου στο νέο σχήμα - αλλά προτείνει να αναλάβει την ηγεσία της ΔΗ.ΠΡΟ.ΠΑ. μια άλλη συλλογική ηγεσία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive