Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Πέντε βουλευτές «περιγράφουν» τον επόμενο πρόεδρο της Δημοκρατίας

kolaz
Πέντε βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου μίλησαν στο crashonline για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πιο συγκεκριμένα, κατέθεσαν την άποψή τους οι Μιχάλης Ταμήλος (ΝΔ), Δημήτρης Τσουκαλάς (ΣΥΡΙΖΑ), Μιχάλης Κασσής (ΠΑΣΟΚ), Ραχή Μακρή (ΑΝΕΛ) και Γιάννης Πανούσης (ΔΗΜΑΡ)....

Όπως θα διαβάσετε, ξεχωρίζει η θέση του Μιχάλη Κασσή ο οποίος ευθέως θέλει ο επόμενος πρόεδρος να είναι ο Φώτης Κουβέλης.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΑΜΗΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΝΔ: «Θα έχουμε εκπλήξεις.»
«Τον Έλληνα πολίτη δεν τον ενδιαφέρει αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι κεντροδεξιός ή κεντροαριστερός. Τον ενδιαφέρει να είναι σεβαστός σε όλους, να έχει περάσει από όλα τα πολιτικά αξιώματα ώστε να μπορέσει να αναλάβει το βάρος του ύψιστου αξιώματος του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι το σωστό timing. Υπάρχουν πρόσωπα και από τον κεντροδεξιό χώρο πάντως που μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτό τον ρόλο και μπορεί να έχουμε εκπλήξεις στο θέμα του προσώπου».
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ: «Ακόμα και ο Τσίπρας να προταθεί.»
Καταρχήν έχουμε πει σε όλους τους τόνους ότι ακόμα και ο Τσίπρας να προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να σταματήσει η επιδείνωση της κατάστασης και της κατρακύλας του ελληνικού λαού. Άρα δεν συζητάμε τίποτα πριν γίνουν εκλογές. Πόσο μάλλον για έναν Πρόεδρο χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες.. ας γίνουν εκλογές και μετά αναλόγως των αποτελεσμάτων θα δούμε αν πρέπει ο Πρόεδρος πρέπει να είναι αριστερός ή δεξιός. Αυτό που προέχει είναι να αλλάξει επιτέλους πολιτική αυτός ο τόπος και να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΣΣΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΑΣΟΚ: «Πρόεδρος Δημοκρατίας ο Κουβέλης!»
θεωρώ ότι πρέπει να είναι πρόσωπο από την κεντροαριστερά παράταξη και θα προχωρήσω ακόμα περισσότερο προτείνοντας τον Φώτη Κουβέλη. Είναι ένας σοβαρός πολιτικός με κύρος που συσπειρώνει την κεντροαριστερά και από ότι φαίνεται έχει και υψηλό ποσοστό αποδοχής από την Νέα Δημοκρατία. Πιστεύω ότι μπορεί να έχει και θα έχει την θετική ανταπόκριση και από πολλούς ανεξάρτητους βουλευτές.
ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΝ.ΕΛ.: «Τώρα εθνική ανεξαρτησία.»
Η λαϊκή κρίση για το μέλλον της Πατρίδος μας, επισκιάζει την αποδοχή και τα όποια άλλα χαρακτηριστικά που δύναται να διαθέτει το οποιοδήποτε πρόσωπο προταθεί για υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η επιτακτική ανάγκη επαναφοράς ουσιαστικής δημοκρατίας και εθνικής ανεξαρτησίας θέτει σε δευτερεύουσα μοίρα τυχών συζητήσεις για πρόσωπα και ανθρώπους. Άτομα που ενώ σε άλλες χρονικές και κοινωνικές συνθήκες θα αποτελούσαν ιδανικούς υποψηφίους σήμερα η πρόταση τους εξυπηρετεί την παραμονή στην εξουσία της Συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, η οποία αποδεδειγμένα από τις Ευρωεκλογές δεν διαθέτει την δημοκρατική νομιμοποίηση να διαχειρίζεται την μοίρα του Λαού μας.  
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α" ΑΘΗΝΑΣ ΔΗΜ.ΑΡ.: «Ο πρόεδρος να εκφράζει την ενότητα.»
Υπάρχει μια παλιά πρακτική και κουλτούρα προς ενίσχυσης  και ισορροπίας του πολιτεύματος όταν έχουμε μια κυβέρνηση κεντροδεξιάς απόχρωσης να επιλέγεται κεντροαριστερός Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το αντίστροφο. Αυτό βέβαια θα είχε νόημα αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε ουσιαστικές αρμοδιότητες. Μετά όμως και την συνταγματική αναθεώρηση του 1986 δεν έχει κανένα νόημα αυτή η κουλτούρα. Άρα Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να είναι και να επιλέγεται μια προσωπικότητα εντός ή και εκτός του πολιτικού φάσματος που να εκφράζει καλύτερα την ενότητα και την προοπτική της Ελλάδας και των Ελλήνων.
Χρήστος Μίχαλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive