Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Μελανά σημεία της συγκυβέρνησης σαμαρά-βενιζέλου και η άκρως επιτυχημένη επιχείρηση "ΥΦΑΡΠΑΓΗ". Του Γιώργου Κρικόπουλου

Έχουν παρέλθει πλέον των δυο χρόνων +, απο τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.
Στο διάστημα αυτό η κοινωνία μας περιήλθε σε κατάσταση καθολικής φτωχοποίησης.
Στο σημείο αυτό καλό θα ήταν να θυμηθούμε κάποια μελανά σημεία της συγκυβέρνησης σαμαρά-βενιζέλου.
1.-Σαν πρώτο μελανό σημείο μπορούμε να κατατάξουμε την συγκάλυψη που πρόσφερε ο σαμαράς στον βενιζέλο , για το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ.
2.-Ψήφιση απο την συγκυβέρνηση τροπολογίας ,με την οποία απαλλάσσονται απο ποινικές ευθύνες οι διοικήσεις των τραπεζών που παραχώρησαν δάνεια , με αμφίβολες εγγυήσεις, ύψους περίπου 272 εκατομμύρια ευρώ στα δυο πάλαι ποτέ μεγάλα κόμματα της μεταπολίτευσης.(ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ) και που τώρα δεν μπορούν να αποπληρωθούν.
Πρόκειται για το απόλυτο πολιτικό σκάνδαλο....

3.- Τον Οκτώβριο του 2012 πριν την ψήφιση του τρίτου μνημονίου , το Ελεγκτικό συνέδριο έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις , με τις οποίες επέρχονταν νέες μειώσεις στις συντάξεις απο 5%-10% , αυξάνονταν το όριο συνταξιοδότησης κατά δυο έτη (στα 67) και καταργούνταν τα δώρα.
Παρόλα αυτά η συγκυβέρνηση αγνόησε την απόφαση και ψηφίστηκε το μνημόνιο επικαλούμενη ότι η γνώμη του Ελεγκτικού συνεδρίου έχει γνωμοδοτικό και όχι δεσμευτικό χαρακτήρα.
4.- Εύλογη απορία στους Έλληνες πολίτες προκάλεσε ,η μ αντικατάσταση του προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. κ.Γεωργίου απο την συγκυβέρνηση , παρότι ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος απο τους οικονομικούς εισαγγελείς για την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009,που επιβάρυνε περαιτέρω την εικόνα της Ελληνικής οικονομίας.
5.-Επιπρόσθετα μάθαμε ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ , ότι η Ν.Δ χρωστάει στην ΔΕΗ 566.000 ευρώ , αλλά η ΔΕΗ δεν προβαίνει στη διακοπή παροχής ρεύματος στα γραφεία της.
Απεναντίας σε πολλούς συμπατριώτες μας (350.000 νοικοκυριά) η ΔΕΗ έχει διακόψει την παροχή ρεύματος.
6.-Είχαμε επίσης την ΜΗ παραπομπή σε εξεταστική επιτροπή του βενιζέλου για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, καθώς ο πρωθυπουργός με τους πρόθυμους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ φρόντισε να προσφέρει κάλυψη στον κυβερνητικό του εταίρο, παραβλέποντας ότι πριν κάποια χρόνια όλη η Ν.Δ μιλούσε για σκάνδαλο ολκής.
7.-Ακόμη αξίζει να θυμηθούμε ότι ο πρωθυπουργός αντώνης σαμαράς , είχε προβεί σε προεκλογικές εξαγγελίες ,που όχι μόνο δεν τήρησε στο ελάχιστο ,αλλά έπραξε τα άκρως αντίθετα χωρίς ίχνος ευθιξίας.
Καθημερινά λοιπόν , ενώ υπόσχονταν επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και αρνιόταν κατηγορηματικά ότι θα υπάρξουν νέα μέτρα ,(παρότι ήταν φανερό ότι θα απαιτούνταν καθώς ο ίδιος και το κόμμα του λίγους μήνες πριν τα αποδέχτηκαν με την ψήφιση του μνημονίου τον Μάρτιο του 2012 στην Βουλή), όταν ανήλθε στην εξουσία επέβαλλε και συνεχίζει να επιβάλλει νέα δυσβάστακτα μέτρα.!
Με άλλα λόγια ,προσπάθησε και κατάφερε να υφαρπάξει την ψήφο του ελληνικού λαού με δόλια μέσα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive