Περισσότερα από 60.000 Ευρώ αναμένεται να “πιάσει” το μεγαλύτερο αυγό του κόσμου που θα τεθεί σε δημοπρασία στο Σάσεξ της Αγγλίας. Πρόκειται για το αυγό ενός εξαφανισμένου πουλιού-ελέφαντα (aepyornis maximus). Το συγκεκριμένο ζώο έζησε στη Μαδαγασκάρη μέχρι το 1870 και δεν μπορούσε να πετάξει, σαν την στρουθοκάμηλο. Είχε τρία μέτρα ύψος, ζύγιζε μέχρι 450 κιλά, ενώ το αβγό του είχε μήκος 34 εκατοστά και όγκο 150 φορές περίπου μεγαλύτερα από αυτό της κότας....
Ο Έρολ Φούλερ, επιμελητής της δημοπρασίας που θα λάβει χώρα τον ερχόμενο Νοέμβριο, περιέγραψε το αυγό Aepyornis ως «απλά ένα θαύμα».
«Στην πραγματικότητα είναι το μεγαλύτερο αυγό που έχει καταγραφεί ποτέ και οι μηχανικοί έχουν υπολογίσει ότι δομικά και λειτουργικά, είναι αδύνατο για ένα αυγό να είναι μεγαλύτερο», δήλωσε. Τα δημοφιλές αυγό είναι αρκετά μεγάλο για να χωρέσει τα περιεχόμενα επτά αυγών στρουθοκαμήλου, εκατό αυγών κότας ή 12.000 αυγών κολιμπρί. Τα πουλιά ελέφαντες εξαφανίστηκαν πριν από περίπου 500 χρόνια, κυρίως ως αποτέλεσμα ανθρώπινης δραστηριότητας, τόσο λόγω κυνηγιού, όσο και λόγω εισαγωγής ασθενειών.
Πιστεύεται ότι ζούσαν μόνο στη Μαδαγασκάρη και έμοιαζαν με μια γιγαντιαία στρουθοκάμηλο, φτάνοντας σε ύψος τριών μέτρων και ζυγίζοντας περίπου μισό τόνο. Ιστορίες για το τεράστιο πτηνό, που όπως η στρουθοκάμηλος δεν είχε τη δυνατότητα να πετάει, παραμένουν στη λαϊκή παράδοση των ιθαγενών της Μαδαγασκάρης, ενώ υπάρχει και μία ακραία θεωρία για ίχνη του πτηνού και στα Κανάρια Νησιά.
Το περασμένο έτος ο ίδιος οίκος δημοπρασιών πούλησε έναν ολόκληρο σκελετό ύψους 1,5 μέτρου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Δανίας για περισσότερα από 600.000 ευρώ. Φέτος στα εκθέματα της δημοπρασίας περιλαμβάνεται μία συλλογή ενός Γερμανού ιδιώτη που περιέχει 50 απολιθώματα, μεταξύ άλλων και ενός ιχθυόσαυρου, ενός μεγάλου θαλάσσιου ερπετού από την πρώιμη Ιουράσιο περίοδο που αναμένεται να πωληθεί για πάνω από 10.000 ευρώ.
πηγή: econews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.