Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

ΕΒΑΛΑΝ ΜΙΚΡΟΚΑΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ; ΤΙ ΕΙΔΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ;

Αποκάλυψη για Αμφίπολη: Έβαλαν μικροκάμερα μέσα στον τάφο – Τι είδαν

Κορυφώνεται η αγωνία για το μυστικό που κρύβει ο τάφος που εντοπίστηκε στην Αμφίπολη. Την ίδια ώρα διάφοροι αρχαιολόγοι σπεύδουν να δηλώσουν πως κατά πάσα πιθανότητα θα είναι συλημένος από τυμβωρύχους, ενδεχομένως κατά τα ρωμαϊκά χρόνια. Σε περίπου 20 ημέρες οι αρχαιολόγοι θα φτάσουν στο επίπεδο του δαπέδου και θα ξέρουν αν έχει συληθεί ο τάφος. Οι περισσότεροι θεωρούν πως....
έχουν συληθεί από τυμβωρύχους των ρωμαϊκών χρόνων. Αυτό άλλωστε μαρτυρούν οι ακέφαλες Σφίγγες με τα σπασμένα φτερά που τον φυλάνε. Τι μπορεί να έχει διασώσει τον τάφο; Η πιθανότητα να κατέρρευσε η οροφή πριν μπουν τυμβωρύχοι. Στην περίπτωση αυτή το έργο των αρχαιολόγων θα είναι μακρύ και δύσκολο, όμως θα έχουν μπροστά τους ανέγγιχτα τα πραγματικά ευρήματα.
Εξάλλου την Τετάρτη 13 Αυγούστου αποκαλύφθηκε το μικρό ψηφιδωτό δάπεδο που οδηγεί στην είσοδο, δείχνοντας πως η ανασκαφή έφτασε στην τελική κρίσιμη ευθεία.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η επικεφαλής των ερευνών, κ. Περιστέρη κατόρθωσε με μικροκάμερα να δει μέσα στον τάφο από μικρή εσοχή στα δεξιά της εικόνας.
Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, διέκρινε όψεις ενός μεταλοπρεπούς δώματος. Επίσης εντόπισε επιχωματώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive