Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

ΚΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΠΕΤΥΧΑΝ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΥΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΕΡΔΗ. ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ - ΜΟΝΤΕΛΑ



Το τζιπ Great Wall, που παράχθηκε στη Βουλγαρία έγινε η καινούργια επιτυχία στην αγορά αυτοκινήτου στη χώρα. Πάρα πολλά άτομα θέλουν να αγοράσουν το καινούργιο μοντέλο αυτοκινήτου. Ο αριθμός των παραγγελιών αυξάνεται και στους δρόμους πλέον μπορείτε να δείτε τα πρώτα καινούργια αυτοκίνητα.....

Η αρχή δόθηκε αυτή την εβδομάδα με το πρώτο αυτοκίνητο της δοκιμαστικής παραγωγής του εργοστασίου στο χωριό Μπάχοβιτσα στα περίχωρα του Λόβετς. Το αυτοκίνητο είναι του κινέζικου μοντέλου Great Wall Voleex C10 και μέλη της ομάδας του εργοστασίου είναι νέοι ειδικοί και μηχανικοί με ειδική κατάρτιση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Η παραγωγή αυτοκινήτου στη Βουλγαρία "ανέτειλε" τις τελευταίες μέρες μετά από διάλλειμμα 15 χρονών. Στη Βουλγαρία συναρμολογούνταν οι μάρκες Renault, Fiat, Moskvitch.

Στην ουσία, οι πρώτες προσπάθειες στην παραγωγή αυτοκινήτων ανάγονται στο μακρινό 1924. Τότε ο αρχιμάστορας αμαξάς, Ράτσο Τζάμποφ, ιδρύει το εργαστήριό του στο Μπότεβγκραντ, κοντά στη Σόφια. Η παραγωγή επεκτείνεται και το 1930 κατασκευάστηκε και το πρώτο κλειστό λεωφορείο πάνω στο σασί φορτηγού της Mercedes-Benz. Κατά τη σοσιαλιστική περίοδο το εργοστάσιό του αρχίζει την παραγωγή των καλά γνωστών στο κοντινό παρελθόν στη Βουλγαρία λεωφορείων Tchavdar.
 
Η αυτοκινητοβιομηχανία στην πόλη Λόβετς, απ’ όπου αυτή την εβδομάδα ξεκίνησαν τα καινούργια κινέζικα μοντέλα αυτοκινήτου, έχει τη μακρινή ιστορία της. Ήδη το 1967 εκεί αρχίζει η συναρμολόγηση των πρώτων 18 ιταλικών αυτοκινήτων Fiat 850. Μετά το 1971 η παραγωγή συνεχίζεται με τα σοβιετικά αυτοκίνητα Moskvitch. Έτσι για 23 χρόνια από την γραμμή του εργοστασίου στο Λόβετς πέρασαν περισσότερα από 300 χιλιάδες αυτοκίνητα. Οι μηχανικοί του εργοστασίου αρχίζουν και την παραγωγή δικού τους πρωτοτύπου με τη μάρκα Balkan, το οποίο βασίζεται στα μοντέλα της Moskvitch και της Volkswagen. 

Άλλες βουλγαρικές πόλεις επίσης δεν υστερούν από την τότε μοντέρνα τάση. Κατά τη δεκαετία του ’60 του περασμένου αιώνα στο Πλόβντιφ αρχίζει η παραγωγή της Renault. Τα πρώτα 4.000 αυτοκίνητα της μάρκας Bulgarrenault ήταν μέσης τιμής 1.500 δολαρίων. Στις αγορές φτάνει και το άλλο μοντέλο Buglaralpine. Ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής πωλείται και στο εξωτερικό – στην Πρώην Γιουγκοσλαβία, την Αυστρία και πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής.

Τα γνωστά σοβιετικά φορτηγά GAZ επίσης παράγονται στη Βουλγαρία ήδη από το 1966. Η τελευταία προσπάθεια για την παραγωγή αυτοκινήτων στη χώρα μας ανάγεται στο 1996. Τότε η βρετανική εταιρεία Rover αρχίζει να συναρμολογεί το μοντέλο Maestro στην πόλη Βάρνα. Παράγονται 3.000 αυτοκίνητα περίπου και μετά οι Άγγλοι εγκαταλείπουν την επιχείρηση. Ο λόγος είναι ότι δεν υπήρχε ζήτηση για το μοντέλο στην αγορά.
Έτσι μετά από διάλειμμα 15 χρονών η παραγωγή αυτοκινήτων στη χώρα μας αποκαθίσταται, αυτή την φορά με κινέζικες επενδύσεις. Στη νέα γραμμή παραγωγής εφαρμόζονται τα πιο επιτυχή και καινοτομικά συστήματα παραγωγής αυτοκινήτων στον κόσμο, που θα εξασφαλίσουν την υψηλή ποιότητά τους.

Οι μαζικές πωλήσεις στη χώρα και το εξωτερικό θα αρχίσουν από τις αρχές του 2012. Τότε αναμένονται και τα επίσημα εγκαίνια του εργοστασίου. Αναμένεται η επένδυση στο εργοστάσιο να ξεπεράσει τα 300 εκατομμύρια ευρώ. Θα δημιουργηθούν 2.000 θέσεις εργασίας περίπου, 400 εκ των οποίων θα είναι για ξένους εμπειρογνώμονες από τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και την Κίνα.

Η ετήσια παραγωγή στο εργοστάσιο θα είναι 50 χιλιάδες αυτοκίνητα που προορίζονται για τη βουλγαρική και την ευρωπαϊκή αγορά και θα ανταποκρίνονται σε όλες τις απαιτήσεις της ΕΕ.
Μετάφραση: Ντενίτσα Σοκόλοβα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive