Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Ο δωδεκάχρονος που άνοιξε την πόρτα στην ιστορία της αρχαίας Αμφίπολης. ΒΙΝΤΕΟ

Ο δωδεκάχρονος που άνοιξε την πόρτα στην ιστορία της αρχαίας Αμφίπολης
Η παρουσίαση του πορτρέτου του πρωτοπόρου αρχαιολόγου, Δημήτρη Λαζαρίδη, έτσι όπως το περιγράφει ο επί τριάντα χρόνια στενός συνεργάτης του Αλέξανδρος Κοχλιαρίδης στον Γιώργο Ροδάκογλου, αποτελεί σίγουρα μια ξεχωριστή τηλεοπτική προσέγγιση του θέματος που αφορά τις ανασκαφές με φόντο το λόφο Καστά....
Ο κυρ Αλέκος, όπως τον αποκαλούν οι κάτοικοι της Μεσολακκιάς, ήταν δώδεκα χρόνων όταν ανακάλυψε μια σπηλιά και τότε ο πατέρας του ειδοποίησε τον Δημήτρη Λαζαρίδη. Αμέσως έγινε το δεξί του χέρι και έτσι το 1964 ξεκίνησαν οι ανασκαφές για να έρθουν στο φως οι θησαυροί της αρχαία Αμφίπολης.
Σήμερα η Κατερίνα Περιστέρη συνεχίζοντας το έργο του, ανακάλυψε το μεγαλύτερο ταφικό μνημείο στην Ευρώπη με διεθνή ακτινοβολία.
Στο ρεπορτάζ της ΤV100 o Aλέξανδρος Κοχλιαρίδης κάνει ένα ταξίδι στο παρελθόν και επαναφέρει στην μνήμη του τις εικόνες της εποχής εκείνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive