Χρόνο για διαβουλεύσεις γύρω από το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο δίνει η αναβολή για μια εβδομάδα επεξεργασίας από το Β΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής. Την παράταση του χρόνου έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης ο οποίος αιτιολόγησε το αίτημα του για αναβολή της συζήτησης σε προσωπικό κώλυμα. Να θυμίσουμε ότι η συζήτηση του αντιρατσιστικού την ερχόμενη Τρίτη είχε αποφασιστεί στις αρχές Αυγούστου... πριν διακόψει η Βουλή για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου.
Το ερώτημα είναι αν τελικά θα εισαχθεί προς συζήτηση στο Γ΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής το νομοσχέδιο, οι εργασίες του οποίου ξεκινούν στις 2 Σεπτεμβρίου και στο οποίο παραδοσιακά συμμετέχει το "βαρύ πυροβολικό", οι πιο έμπειροι βουλευτές από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες.
Με τους βουλευτές της ΝΔ να είναι "στα κάγκελα" και να επιχειρούν να εκτονώσουν την οργή τους για το "κράξιμο" που τρώνε από τον ΕΝΦΙΑ στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ ρίχνει λάδι στη φωτιά:
«Δεν έχει νόημα να καταφεύγουν κάποιοι σε ψευτοηρωισμούς, παραβιάζοντας ανοιχτές θύρες» τονίζει σε ανακοίνωση του κόμμα και σημειώνει πως είναι αυτονόητο πως θα ενταχθούν και οι γενοκτονίες των χριστιανών.
Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει με νόημα, ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο έρχεται το επόμενο διάστημα στο Τμήμα της Βουλής προς ψήφιση, «από μόνο του είναι ένα μεγάλο θεσμικό βήμα για τη χώρα, αφού για πρώτη φορά με τρόπο συνεκτικό θωρακίζεται η ελληνική κοινωνία και η ελληνική δημοκρατία απέναντι στο λόγο του μίσους και την ρατσιστική και ξενοφοβική ρητορική». Τονίζει, τέλος, ότι «το σύνολο του δημοκρατικού τόξου οφείλει να επιδείξει μηδενική ανοχή στο μίσος, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό».
Στο θέμα παρενέβη και ο Μητροπολίτης Πειραιώς, ο οποίος με επιστολή του στον Αντώνη Σαμαρά ζητά να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο, ενώ οκτώ ανεξάρτητοι βουλευτές με ανακοίνωση τους λένε ότι «το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, όπως έρχεται για ψήφιση, αποτελεί μία κατάπτυστη και αντεθνική υπαγόρευση από τους γνωστούς-άγνωστους υποβολείς. Η απουσία αναφοράς στις γενοκτονίες των Ποντίων, των Αρμενίων και των Ελλήνων της Μ. Ασίας το καθιστά μνημείο υπόδουλης αποικίας», την ανακοίνωση υπογράφουν οι Γιαταγάνα Χρυσούλα, Γιοβανόπουλος Κων/νος, Καπερνάρος Βασίλειος, Κασαπίδης Γεώργιος, Μουτσινάς Πάρις, Μπόλαρης Μάρκος, Νικολόπουλος Νικόλαος και Νταβρής Γεώργιος.
Να δούμε αν το πολύπαθο νομοσχέδιο που παραμένει στα συρτάρια του υπουργείου Δικαιοσύνης περισσότερο από 15 μήνες θα έρθει τελικά την ερχόμενη εβδομάδα
το απέσυραν για να βάλουν μέσα και τις γενοκτονίες των ελλήνων,μονο και μόνο για να μην πέσουν...
ΑπάντησηΔιαγραφή