Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Τι λένε στην επιστολή τους πρός Σαμαρά, οι 38 Νεοδημοκράτες για τη Γενοκτονία των Ποντίων



38 βουλευτές της ΝΔ έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό για τη Γενοκτονία των Ποντίων, ενόψει και της κατάθεσης στη Βουλή του νέου αντιρατσιστικού νόμου. Όπως σημειώνουν μεταξύ άλλων, «στο σχέδιο νόμου το οποίο εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής (Β´ θερινό τμήμα) στις 26 και 27 Αυγούστου 2014, προς συζήτηση και ψήφιση, η άρνηση της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής ( Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων, Ασσυρίων ), θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως αδίκημα, όπως πολύ ορθά αντιμετωπίζεται και η άρνηση του ολοκαυτώματος των Εβραίων».....

Υπενθυμίζουν ότι ο αρμόδιος Υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου «είχε προβεί σε σχετική δήλωση- δέσμευση για το θέμα, η οποία είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά της αρμόδιας Επιτροπής του Κοινοβουλίου».
«Αν αυτό δεν τηρηθεί», τονίζουν, «θα σημαίνει στην πράξη την Άρνηση της Γενοκτονίας των Ελληνικών πληθυσμών της Ανατολής, την Αυτοαναίρεση της Βουλής των Ελλήνων , γεγονός το οποίο δεν μπορούμε να αποδεχθούμε». 
«Όλοι εμείς, κ. Πρωθυπουργέ, είμαστε βέβαιοι ότι εσείς θα συμβάλετε στην ορθή από Εθνικής πλευράς αντιμετώπιση του θέματος», καταλήγουν στην επιστολή τους.
Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής: 
«Αθήνα 19 Αυγούστου 2014

Προς Αξιότιμο Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αντώνη Σαμαρά
Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Θράκης αποτελεί ένα αναμφισβήτητο ιστορικό γεγονός, που πολλοί από εμάς, τους απογόνους εκείνων που μαρτύρησαν, την ακούσαμε και τη μάθαμε όχι μόνο από ιστορικές καταγραφές, αλλά και από τα βιώματα και τις ζωντανές αφηγήσεις των παππούδων και των γιαγιάδων μας, και φυσικά δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.

Γι αυτό πολύ σωστά, αν και καθυστερημένα, ομόφωνα αναγνωρίσθηκε από την Βουλή των Ελλήνων το Φεβρουάριο του 1994.

Στο σχέδιο νόμου το οποίο εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής (Β´ θερινό τμήμα) στις 26 και 27 Αυγούστου 2014, προς συζήτηση και ψήφιση, η άρνηση της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής ( Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων, Ασσυρίων ), θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως αδίκημα, όπως πολύ ορθά αντιμετωπίζεται και η άρνηση του ολοκαυτώματος των Εβραίων.

Άλλωστε ο αρμόδιος Υπουργός κ. Χαράλαμπος Αθανασίου είχε προβεί σε σχετική δήλωση- δέσμευση για το θέμα, η οποία είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά της αρμόδιας Επιτροπής του Κοινοβουλίου.

Αν αυτό δεν τηρηθεί, θα σημαίνει στην πράξη την Άρνηση της Γενοκτονίας των Ελληνικών πληθυσμών της Ανατολής, την Αυτοαναίρεση της Βουλής των Ελλήνων , γεγονός το οποίο δεν μπορούμε να αποδεχθούμε. 

Όλοι εμείς, κ. Πρωθυπουργέ, είμαστε βέβαιοι ότι εσείς θα συμβάλετε στην ορθή από Εθνικής πλευράς αντιμετώπιση του θέματος. 

Με τιμή

1) Αναστασιάδης Σάββας - Β´ Θεσσαλονίκης
2) Στυλιανίδης Ευρυπίδης - Ροδόπης
3) Παπαδόπουλος Μιχάλης - Κοζάνης
4) Κωνσταντινίδης Ευστάθιος - Φλωρίνης
5) Τζαμτζής Ιορδάνης - Πέλλας
6) Λυκουρέντζος Ανδρέας - Αρκαδίας
7) Βλάχος Γεώργιος - Ν. Αττικής
8) Κοντός Αλέξανδρος - Ξάνθης
9) Τσιάρας Κωνσταντίνος - Καρδίτσης
10) Χαρακόπουλος Μάξιμος - Λαρίσης
11) Τζαβάρας Κωνσταντίνος - Ηλείας
12) Τσαβδαρίδης Λάζαρος - Ημαθίας
13) Μιχελάκης Ιωάννης – Επικρατείας
14) Κουτσούμπας Ανδρέας - Βοιωτίας
15) Ιωαννίδης Ιωάννης- Α΄ Θεσσαλονίκης
16) Βλαχογιάννης Ηλίας - Τρικάλων
17) Χριστογιάννης Δημήτριος - Πιερίας
18) Αντωνίου Μαρία - Καστοριάς
19) Κυριαζίδης Δημήτριος - Δράμας
20) Πασχαλίδης Ιωάννης - Καβάλας
21) Νταβλούρος Αθανάσιος - Αχαϊας
22) Μακρή- Θεοδώρου Ελένη - Φθιώτιδας
23) Σκρέκας Κωνσταντίνος - Τρικάλων
24) Σολδάτος Θεόδωρος - Λευκάδος
25) Καραμανλή Άννα - Β΄ Αθηνών
26) Καράογλου Θεόδωρος - Β΄ Θεσσαλονίκης
27) Μπατσαρά Γεωργία - Ημαθίας
28) Καρανάσιος Ευθύμιος - Χαλκιδικής
29) Γεωργαντάς Γεώργιος - Κιλκίς
30) Μάνη- Παπαδημητρίου Άννα - Πιερίας
31) Μανδρέκα Ασπασία - Φωκίδος
32) Κοψαχείλης Τιμολέων - Γρεβενών
33) Σκόνδρα Ασημίνα - Καρδίτσης
34) Αραμπατζή Φωτεινή - Σερρών
35) Ιακωβίδου Παναγιώτα – Β΄ Αθηνών
36) Κλειτσιώτης Κωνσταντίνος - Καβάλας
37) Αυγερινοπούλου Διονυσία- Θεοδώρα- Ηλείας
38) Μαρίνος Ανδρέας – Ηλείας».

1 σχόλιο:

  1. Έεεε ρέ παιδιά , ξεχάσατε τό "καί" ? Τό όρ έλς ( OR ELSE ) πού λένε καί οί... φίλοι μας οί Αμερικανοί !
    "...γεγονός το οποίο δεν μπορούμε να αποδεχθούμε." Καί ? ΚΑΙ ? Τίιι θά κάνετε δηλαδή εάν δέν γίνει αποδεκτό τό αίτημά σας ???
    Άει ρέ ΚΟΤΕΣ , παρλαπίπες , από δώ πέρα , πού θέλετε νά μού δείξετε ότι σηκώνετε κι ανάστημα !
    Η ΘΑ ΑΠΕΙΛΕΙΣΕΤΕ ΕΥΘΕΩΣ Η ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΝ "ΣΚΑΣΜΟ" ΣΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive