είτε ήταν Αυστραλοί υπήκοοι, είτε είχαν βίζα μόνιμης παραμονής στην Αυστραλία ή ήταν άτομα που είχαν γεννηθεί στην Αυστραλία. Το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό, περίπου 9.000 άνθρωποι, πήγαν στην Αυστραλία από την Ελλάδα με τουριστική βίζα και αρκετοί από αυτούς έψαχναν ή ψάχνουν τρόπο για να αλλάξουν τη βίζα έτσι ώστε, να παρατείνουν την παραμονή τους στη χώρα.
Τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάστηκαν σε σεμινάριο που διοργάνωσε η Αυστραλο-Eλληνική Κοινωνική Πρόνοια με θέμα το Μεταναστευτικό Δίκαιο και τις τελευταίες αλλαγές που έχουν σημειωθεί σε κάποια είδη βίζας για την Αυστραλία. Το σεμινάριο έγινε στην ελληνική γλώσσα, στα γραφεία της Πρόνοιας στο Μπράνσγουϊκ της Μελβούρνης, σε συνεργασία με τους PB & B Immigration Lawyers και ομιλήτρια τη δικηγόρο Μεταναστευτικού Δικαίου, Μαρία Ψυχογιού και απευθυνόταν κυρίως σε νεοφερμένους Έλληνες. Με σκοπό την γενικότερη πληροφόρηση για το σύστημα μετανάστευσης της Αυστραλίας, η κα Ψυχογιού τόνισε, ότι το κόστος και οι φόρμες, ειδικότερα για τις «skilled visas», αλλάζουν μέχρι και δύο φορές τον χρόνο.
Για να αποφευχθούν φαινόμενα εξαπάτησης αυτών των ανθρώπων, η κ. Ψυχογιού ανέλυσε τις βασικές προϋποθέσεις και δικαιολογητικά που απαιτούνται, στη φοιτητική βίζα (με περιορισμό ωρών εργασίας), τη βίζα συντρόφου και τις βίζες εργασίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.