Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Πολιτιστικό μποϊκοτάζ κατά του Ισραήλ ζητά ο Roger Waters των Pink Floyd

Roger_Waters_en_el_Palau_Sant_Jordi_de_Barcelona_(The_Wall_Live)_-_01
Με επιστολή του ο πρώην frontman των Pink Floyd, Ρότζερ Γουότερς, αναφέρθηκε στο Ισραήλ καλώντας τους μουσικούς να το μποϊκότάρουν αφού διαπράττει εγκλήματα κατά της Παλαιστίνης, ενώ υπογραμμίζει και την αδράνεια του ΟΗΕ και των δυτικών χωρών να πράξουν ως οφείλουν. Η επιστολή αναρτήθηκε πρώτη φορά στη σελίδα Electronic Intifada κι αναφέρει αναλυτικά:..
«Σας γράφω, αδελφοί και αδελφές μου στην οικογένεια του Rock and Roll, για να σας ζητήσω να συμμετάσχετε μαζί μου σε πολιτιστικό μποϊκοτάζ κατά του Ισραήλ. Παρακαλώ, ενωθείτε μαζί μου, μαζί με όλα τα αδέρφια και τις αδερφές της παγκόσμιας κοινωνίας των πολιτών, να απορρίψουμε την πολιτική απαρτχάιντ του Ισραήλ κατά της κατεχόμενης Παλαιστίνης. Να μη γίνει καμία έκθεση στο Ισραήλ, να μη χρηματοδοτήσει κανείς κανένα ίδρυμα που να έχει σχέση με το Ισραήλ, μέχρι τη στιγμή που η χώρα τους δεχτεί το διεθνές δίκαιο και τις οικουμενικές αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Ο τραγουδιστής συχνά επικρίνει τη στάση του Ισραήλ, ενώ δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια με την παγκόσμια εκστρατεία BDS Movement, η οποία χρησιμοποιεί οικονομική και πολιτική πίεση προκειμένου το Ισραήλ να συμμορφωθεί με τους στόχους του κινήματος: το τέλος της ισραηλινής κατοχής, πλήρη ισότητα για τους Αραβο-Παλαιστίνιους πολίτες του Ισραήλ και σεβασμός του δικαιώματος της επιστροφής των προσφύγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive