Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΜΕ την ΑΔΕΔΥ

Η ΑΔΕΔΥ συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ και συζήτησε αναλυτικά τις θέσεις και τις προτάσεις της για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ, είχαν σήμερα, 23 Ιουλίου, βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών βουλευτών με εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ με θέμα την αξιολόγηση και τις απολύσεις στο Δημόσιο όπως και την απεργιακή κινητοποίηση γι’ αυτά τα ζητήματα. Από τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές έλαβαν μέρος στη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΚΟ κ. Πάρις Μουτσινάς και οι βουλευτές κ. Βασίλειος Καπερνάρος και κ. Γιώργος Κασαπίδης....
Οι βουλευτές στις τοποθετήσεις τους  καταδίκασαν την  πολιτική της κυβέρνησης στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης του Δημοσίου Τομέα και της αξιολόγησης, γιατί αυτό δεν προκύπτει από κάποιο Εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και λειτουργίας του κράτους, αλλά αντίθετα ακολουθεί τυφλά τις επιταγές της τρόικας και των δανειστών, προσπαθώντας συγχρόνως να κρατήσει αλώβητη την πολιτική και τις δομές των πελατειακών σχέσεων του Δημοσίου και Κυβέρνησης.
Η ΑΔΕΔΥ ορθά αγωνίζεται εναντίον αυτής της απαράδεκτης κυβερνητικής πολιτικής των οριζόντιων και αυταρχικών μέτρων και  οφείλει  να προτείνει  άμεσα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο λειτουργίας του Δημόσιου Τομέα με διαφάνεια, δικαιοσύνη και αποτελεσματικότητα.
 
Επεσήμαναν επίσης,
 
- Την κακή λειτουργία και αναποτελεσματικότητα του Δημόσιου Τομέα στην εξυπηρέτηση των πολιτών και στην ανάπτυξη  της κοινωνικής οικονομίας  και πρότειναν:
 
- Την ανάγκη άμεσης εφαρμογής ενός συστήματος μηχανοργάνωσης των δημοσίων υπηρεσιών με ψηφιακή τεχνολογία και συνολικά της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, το οποίο θα συμβάλλει στη διαφάνεια και στον έλεγχο των υπηρεσιών.
- Την θέσπιση ενός επιστημονικά θεμελιωμένου συστήματος αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας δομών υπηρεσιών και υπαλλήλων, το οποίο θα συμβάλλει στην εύρυθμη ανάπτυξη του κράτους και στη δημιουργική  σύνδεσή του με την κοινωνία.
- Την εφαρμογή ανοικτών, αξιοκρατικών διαδικασιών στην πρόσληψη των νέων δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να αποφευχθούν περιπτώσεις πελατειακών εξυπηρετήσεων και προσλήψεις ατόμων χωρίς τα αναγκαία προσόντα.
- Την ανεξάρτητη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης από την κυβερνητική εξουσία, με μέτρα όπως την ανάδειξη των Γενικών Γραμματέων από το σώμα των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive