Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Φόρος τιμής στους αγνοούμενους από την τουρκική εισβολή του 1974. Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων καλεί την Τουρκία να ανοίξει τα αρχεία της

Φόρος τιμής στους αγνοούμενους από την τουρκική εισβολή του 1974

Φόρο τιμής στους περίπου 78 αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες από την Ελλάδα, οι οποίοι αγνοούνται από την τουρκική εισβολή του 1974 απότισε με μια λιτή εκδήλωση στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, στην Λευκωσία, η Πανελλήνια Επιτροπή Αγνοουμένων. Στην αρχή της εκδήλωσης ο Μητροπολίτης Κυρηνείας Χρυσόστομος ανέπεμψε δέηση για την διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων και έψαλε τρισάγιο για τους πεσόντες από την Ελλάδα....
Η πρόεδρος της Επιτροπής, Μαρία Καλμπουρτζή, κόρη του αγνοούμενου αντισυνταγματάρχη Στυλιανού Καλμπουρτζή, σε ομιλία της τόνισε ότι οι οικογένειες των αγνοουμένων δηλώνουν πως συνεχίζουν στην αναζήτηση τρόπων, «που θα βοηθήσουν στην τεκμηριωμένη αλήθεια, για την τύχη ενός εκάστου αγνοουμένου, για την τύχη των επί 40 χρόνια αγνοημένων ανθρώπων μας».
Έχουμε ηθική ευθύνη, είπε, να σταθούμε στις αυτονόητες υποχρεώσεις των εμπλεκόμενων κρατών, να καταγγείλουμε την αποθαρρυντική μείωση του αριθμού των εκταφών, την μεθοδικά καθοδηγούμενη πορεία των ερευνών, την ανεκμετάλλευτη συσσώρευση λειψάνων στα εργαστήρια. 
Η κυρία Καλμπουρτζή κατάγγειλε ότι η Τουρκία με σταθερή την πολιτική της αδιαλλαξίας, με την άρνηση συμμόρφωσης της στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, παραμένει υπόλογη και βαθιά εκτεθειμένη. Πρώτιστη και σημαντική υποχρέωση της Τουρκίας , υπέδειξε, είναι, να ανοίξει τα στρατιωτικά αρχεία, να επιτρέψει την πρόσβαση για εκταφές από την Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους σε περιοχές, που στοχευμένα, έχει χαρακτηρίσει στρατιωτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive