Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΓΙ ΑΥΤΟ μάχονται απο το 1946 οι Παλαιστίνιοι, για το κλεμμένο απο το Ισραήλ έδαφός τους


Ισραήλ και Παλαιστίνη μάχονται για πολλά χρόνια για το ίδιο κομμάτι γης. Ένα κομμάτι γης για το οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι και έχουν εγκαταλείψει τον τόπο τους ακόμα περισσότεροι. 
Στο πέρασμα των χρόνων οι αναζωπυρώσεις ήταν συχνές και οι αιματοχυσίες μια θλιβερή πραγματικότητα, την ίδια στιγμή που παίζεται ένα σκληρό διπλωματικό πόκερ στις πλάτες των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους σε αυτή την αρχαία ισραηλινοπαλαιστινιακή διένεξη....

Άλυτα παραμένουν μέχρι και σήμερα ζητήματα όπως η κατανομή των φυσικών πόρων, οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες και οι οικισμοί των Ισραηλινών. Σε διάστημα σχεδόν 60 ετών (από το 1946 έως το 2010) το Ισραήλ έχει καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της παλαιστινιακής γης, όπως φαίνεται πολύ χαρακτηριστικά στον παρακάτω χάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive