Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Μάχη χαρακωμάτων ΠΑΣΟΚ - ΕΛΙΑΣ!

skandalidis-reppas-gennimata-mpistis-venizelos
Δεν είναι και η καλύτερη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ η σημερινή, καθώς αρκετά πρώην. πρωτοκλασάτα στελέχη βγήκαν παγανιά και «βομβάρδισαν» τη Χαριλάου Τρικούπη με φόντο την ΕΛΙΑ! Είναι χαρακτηριστικό πως όσο περνούν οι ημέρες και βρίσκεται στον αέρα ο ανασχηματισμός, τόσο θα πληθαίνουν οι φωνές μέσα στο Κίνημα που ζητούν να διαχωριστεί μια και καλή το ΠΑΣΟΚ από την ΕΛΙΑ! Σήμερα, με άρθρο του ο Δημήτρης Ρέππας...
μίλησε για καθαρό ΠΑΣΟΚ καθώς όπως πρόσθεσε «δεν μπορεί να συγκροτηθεί Συνέδριο για όποιας μορφής νέο κομματικό φορέα αν δεν προηγηθεί Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που ως αυτόνομο και αυτοκυρίαρχο θα αποφασίσει για τον εαυτό του. Δεν νοείται η παράκαμψη του ΠΑΣΟΚ, της ιστορίας και της παρακαταθήκης του ώστε να ιδιοποιηθούν τον πολιτικό χώρο σχήματα και παράγοντες που θεωρούν ότι η παράταξη τους ανήκει. Διαφορετικά, η ρήξη είναι αναπόφευκτη και οριστική».
Από την πλευρά του, ο Κώστας Σκανδαλίδης, με άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» κατέστησε σαφές πως το ΠΑΣΟΚ οφείλει «.επιτέλους έστω και τώρα», όπως είπε, να μετεξελιχθεί σε κόμμα που φεύγει από την «ιδιοκτησιακή αντίληψη του κάθε αρχηγού ή φιλόδοξου στελέχους». Και πρότεινε η ΕΛΙΑ να συγκροτηθεί ως «σύμπραξη όμορων πολιτικών δυνάμεων» με κύριο στόχο την προοδευτική συνεργασία.
Ο. εμφύλιος ξεκίνησε όμως από τη Φώφη Γεννηματά, η οποία αφού συγκρούστηκε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ανοιχτά σε συζήτηση στα όργανα του κόμματος, βγήκε και μίλησε στην εφημερίδα REAL NEWS λέγοντας μεταξύ άλλων πως «.η Ελιά δεν τα κατάφερε με τον τρόπο που υλοποιήθηκε το εγχείρημα, να αναπτύξει δυναμική και να εκφράσει τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς. Δεν συμβιβάζομαι με το 8% της Ελιάς».
Η απάντηση, ήρθε από τον Νίκο Μπίστη, ο οποίος για όσους δεν γνωρίζουν, ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΕΛΙΑ: «Ευτυχώς τα περισσότερα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με τα οποία δώσαμε δίπλα δίπλα την δύσκολη μάχη των ευρωεκλογών, δεν σκέφτονται όπως η κυρία Φώφη Γεννηματά» είπε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε: «Μερικοί επιδεικτικά ασχολήθηκαν μόνο με τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, κάποιοι λίγοι προσπάθησαν ματαίως να σώσουν την ΔΗΜΑΡ δια της κυρίας Κοππά. Ήταν σε όλους μας φανερό ότι η κεντροαριστερά, η Ελιά και το ΠΑΣΟΚ δεν είχαν να αντιμετωπίσουν μόνο την άρνηση Κουβέλη η τις αστοχίες μιας ομάδας από τους 58. Είχαν να αντιμετωπίσουν και μια πολυποίκιλη συγχορδία εκκολαπτόμενων ηγετών που για διαφορετικούς λόγους προεξοφλούσαν την ήττα της Ελιάς και φαντασιώνονταν με τον δικό τους ηγετικό ρόλο την «»επόμενη μέρα»».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive