Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Είπαμε, το "ΕΝΑ ΧΕΡΙ ... ΑΜΟΙΒΕΙ Τ`ΑΛΛΟ!". "Πέρασε" η τροπολογία για τις αποδοχές των δικαστικών

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε από το Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής, η τροπολογία για την αποκατάσταση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών. Στη συζήτηση που προηγήθηκε, η κυβέρνηση δέχθηκε κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, διότι δεν προχωρά αυτόματα και στην αποκατάσταση των αποδοχών των ένστολων καθώς και άλλων ομάδων εργαζομένων που έχουν πληγεί από τις μειώσεις στις αποδοχές τους....
 Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης υπογράμμισε, ότι η πολιτική της λιτότητας πρέπει να ανατραπεί στο σύνολό της, διότι αφορά όχι μόνο σε όσους την υφίστανται αλλά επηρεάζει την οικονομία και την ίδια την προοπτική της χώρας. «Πολιτικά πρέπει να κινηθείτε και να σταματήσετε πλέον αυτές τις πολιτικές λιτότητας», είπε ο κ. Λαφαζάνης. Νωρίτερα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, είχε ενημερώσει το Τμήμα, ότι το κόμμα της θα ψηφίσει «παρών» στην τροπολογία.
«Η πατρίδα μας βγαίνει από έναν επώδυνο κύκλο και σήμερα είμαστε σε μια περίοδο όπου τα ελλείμματα του χθες γίνονται πλεονάσματα και αποδίδονται με τη μορφή κοινωνικού μερίσματος στους Έλληνες πολίτες», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου.
«Ο σεβασμός των δικαστικών αποφάσεων είναι για εμάς κανόνας απαράβατος», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος επισημαίνοντας πάντως ότι η κυβέρνηση θα πρέπει συνολικά να σταθμίσει συνολικά τις επιπτώσεις από τις αποφάσεις αυτές στον προϋπολογισμό. Θύμισε επίσης ότι έχουν γίνει περικοπές στο ΕΚΑΣ για ανάπηρους και στις συντάξεις υπερηλίκων.
«Θέλω να πιστεύω, ότι η Δικαιοσύνη ούτε εκβιάζεται αλλά ούτε και συναλλάσσεται με την κυβέρνηση», είπε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη σημειώνοντας ότι είναι ώρα ανάληψης ευθύνης και «όπως η Βουλή δεν δέχθηκε αύξηση της αποζημίωσης από την πίσω πόρτα πρέπει η κυβέρνηση και η δικαστική εξουσία με συναίσθηση των ακραίων καταστάσεων να ακούσουν επιτέλους τον ελληνικό λαό και να πράξουν το καθήκον τους, όπως το όρισε ο λαός και όχι οι δανειστές».
«Σήμερα βλέπουμε μια αμεσότερη προσπάθεια ποδηγέτησης της Δικαιοσύνης» εκτίμησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης επισημαίνοντας, ότι το ΣτΕ έχει αποφασίσει και για τους ένστολους αλλά δεν έχει κατατεθεί αντίστοιχη ρύθμιση στη Βουλή από την Κυβέρνηση. Ο βουλευτής κατήγγειλε γιατί ενώ βρισκόμαστε σε ημέρες καύσωνα και δόθηκε άδεια στους κρατούμενους του Κορυδαλλού να βγουν από τα κελιά τους στο προαύλιο, δεν έγινε το ίδιο και τους προφυλακισμένους βουλευτές προαναγγέλλοντας μήνυση σε βάρος του υπουργού Δικαιοσύνης.
«Την ανάγκη να ανοίξει τώρα η συζήτηση για το χρέος» επισήμανε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα και επισήμανε ότι υπάρχει πραγματική αδυναμία πληρωμής των πολιτών και φοροδοτικής ικανότητας. Επισήμανε ακόμη ότι το ρήγμα στα δημοσιονομικά δείχνει και τα λάθη της οριζόντιας δημοσιονομικής προσαρμογής.
«Παρών» στην τροπολογία δήλωσε και το ΚΚΕ με το Νίκο Καραθανασόπουλο να καταγγέλλει, ότι η κυβέρνηση κάνει «διορθωτικές κινήσεις» επιλεκτικά προς ορισμένα τμήματα, την ίδια ώρα που συνεχίζεται η πολιτική λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων και κλιμάκωσης της αντιλαϊκής πολιτικής. Νωρίτερα ο Θανάσης Παφίλης επέρριψε ευθύνες και στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Λέτε θα σκίσετε το Μνημόνιο. Τι θα σκίσετε; Αφού είναι η ΕΕ. Μέσα στην ΕΕ δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Εσείς έχετε πει παντού ναι. Ακόμη και στο ΝΑΤΟ, ναι είπατε», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ.
Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε και η τροπολογία με την οποία παρέχεται από τον ΕΟΠΥΥ φαρμακευτική περίθαλψη σε ανασφάλιστους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive