Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Η κατοχική κυβέρνηση των κωφών – Διαφωνεί με όλους και επιμένει στο… δικό της πανηγύρι

Η κυβέρνηση των κωφών – Διαφωνεί με όλους και επιμένει στο… δικό της πανηγύρι
Δεν καταλαβαίνουν τίποτα στην κυβέρνηση… Δεν έχουν πάρει κανένα μήνυμα παρά μόνο αυτό που έχουν δημιουργήσει από μόνοι τους και τους συμφέρει να λένε… Παρά τις προβλέψεις και τα στοιχεία για το αντίθετο, συνεχίζουν το δικό τους παραμύθι ανάπτυξης, το οποίο σύμφωνα με τα «φρέσκα» ψέματα τους περιλαμβάνει παροχές και όχι νέα μέτρα… Έτσι λένε για πολλοστή φορά…

Το κυβερνητικό επιτελείο λοιπόν ξεκαθαρίζει πως δεν θα υπάρξουν σε καμία περίπτωση νέα μέτρα και νέο μνημόνιο. Διαφωνεί με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ ότι θα υπάρξει κενό χρηματοδοτήσης για την επόμενη διετία ενώ υποστηρίζει ότι η Ελλάδα αν χρειαστεί μπορεί να βγει ξανά στις αγορές. Ο Πρωθυπουργός δηλώνει πως όσο η Ελλάδα καλύπτει τους στόχους δεν θα υπάρξει θέμα λήψης επιπλέον μέτρων ενώ αν υπάρχει υπερκάλυψη θα υπάρχει δυνατότητα κοινωνικών παροχών όπως έγινε με την διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος. Το οικονομικό επιτελείο λέει ότι στους προσεχείς μήνες θα υπάρξουν ελαφρύνσεις και βοήθειες για τους πιο αδύναμους κοινωνικά. Και πως στα συν που έχουν είναι ότι μέσα στο Φθινόπωρο θα καταθέσει η κυβέρνηση συνολική πρόταση “οδικό χάρτη” για την σταδιακή μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και των φυσικών προσώπων.
Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει εναλλακτικά πλάνα για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού χωρίς νέο δάνειο από EFSF και ΔΝΤ, αλλά αφενός πρέπει να διασφαλίσει με την εφαρμογή των προαπαιτούμενων να εξασφαλίσει τις δόσεις που εκκρεμούν από το υφιστάμενο πρόγραμμα, αφετέρου να πείσει την τρόικα για την αποτελεσματικότητα των πηγών εξεύρεσης των δανειακών κεφαλαίων.
Οι τρόποι που εξετάζει είναι η έκδοση ρέπος με τα διαθέσιμα των φορέων Γενικής Κυβέρνησης, η αύξηση των εκδόσεων εντόκων γραμματίων, και σε περίπτωση ανάγκης και η προσφυγή στις αγορές, με έκδοση νέων ομολόγων. Και για διαβάστε όμως τη λεπτομέρεια: Οι δανειστές εμφανίζονται αντίθετοι στην έξοδο στις αγορές.
Πίεση ασκεί και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η οποία θεωρεί πως «υπάρχουν δημοσιονομικά κενά για τα επόμενα έτη». Και προτείνει την παράταση επιβολής μέτρων.
Έτσι απλά… Συνεχίζει αυτή η κυβέρνηση να μην ακούει τα προβλήματα του κόσμου, φρεσκάρει και ανανεώνει τα ψέματα της και από πάνω τάζει με ύφος υπεροπτικό… Την ίδια ώρα που έχει συμφωνήσει ήδη για το νέο μνημόνιο και οι δανειστές της έχουν βάλει… φρένο σε οποιαδήποτε παροχή… Η κυβέρνηση των κωφών συνεχίζει το δικό της πανηγύρι…
Η μείωση των επικουρικών συντάξεων από την πρώτη Ιουλίου που θα επαναληφθεί και το νέο ασφαλιστικό που προβλέπεται ότι κατά τις απαιτήσεις των δανειστών θα οδηγήσει και σε μείωση των κύριων συντάξεων από την αρχή του επόμενου έτους δεν είναι νέο μέτρο; Οι ιδιωτικοποιήσεις και εκποιήσεις παραλιών και δημόσιας περιουσίας δεν είναι νέα μέτρα; Η κυβέρνηση των κωφών συνεχίζει το δικό της πανηγύρι…  http://www.hellasforce.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive