Ας μην χαίρονται τα ΣΥΡΙΖΑκια για την επίσκεψη του αρχηγού τους στη Ρωσία... Ο Πούτιν, απέδειξε για μια ακόμη φορά, πως είναι ΠΟΛΥ ΜΑΓΚΑΣ!
Στην ουσία, ΕΞΕΘΕΣΕ τον Τσίπρα και με την επίσκεψη και με όσα τον ανάγκασαν να πει... Πώς θα απολογηθεί τώρα στα ... σιωνιστικά αφεντικά του ο Alexis;;....
Η πρόεδρος της ρωσικής Άνω Βουλής, Βαλεντίνα Ματβιένκο, υποδεχόμενη τον Α. Τσίπρα και την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Συμβούλιο της Ρωσικής Ομοσπονδίας μίλησε για«αναξιοποίητες δυνατότητες διμερούς συνεργασίας», δίνοντας από την αρχή το στίγμα της συναντησης.
Η ίδια τον Ιανουάριο του 2012, κατά την υποδοχή του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πως "υπάρχει θέμα αξιοπιστίας με τους Έλληνες πολιτικούς, γιατί δεν εφαρμόζουν συμφωνίες".
Τότε ο Α.Σαμαράς απάντησε πως «εγώ ό,τι υπόσχομαι το εκπληρώνω». Κάτι που φυσικά δεν έγινε ποτέ και οι Ρώσοι έχουν απηυδήσει μιας και για την ιδιοσυγκρασία τους το να μην τηρεί κάποιος τις δεσμεύσεις του είναι χείριστο γεγονό. Αντίθετα για την νεοελληνική (όχι την ελληνική) νοοτροπία η αθέτηση υποσχέσεων είναι κάτι το σύνηθες και φτάνει σε τέτοια σημεία πόρωσης που να θεωρείται φυσιολογικό.
Η αντιπροσωπεία όπως αναφέρει και το rbth.gr είχε επίσης πολύωρη συνάντηση με το Ρωσικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών, παρουσία του διευθυντή του, Λεονίντ Ρετσέτνικοφ, για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο ινστιτούτο αποτελεί απευθείας σύμβουλο του Πούτιν. Ο κ. Ρετσέτνικοφ υποδεχόμενος την ελληνική αντιπροσωπεία μίλησε μεν με τα πιο θερμά λόγια για την Ελλάδα, αλλά είπε φωναχτά και πράγματα που αποτελούν «κοινό μυστικό» στους κύκλους των ρώσων αξιωματούχων.
«Έχει επέλθει ένας κορεσμός -είπε- με τους συνεχείς βερμπαλισμούς για κοινές ιστορικές, πνευματικές και θρησκευτικές αναφορές...Από τις ρίζες πρέπει να ξεπεταχθεί, επιτέλους το δένδρο μιας ουσιαστικής, αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας. Οι προσπάθειες με τις ως τώρα ηγεσίες της Ελλάδας δεν ήταν ιδιαίτερα πετυχημένες», κατέληξε ο κ. Ρετσέτνικοφ. Οι Ρώσοι απαιτούν το αυτονόητο. Με την χώρα που αποτελεί την πνευματική τους Μητέρα, που τους χάρισε την Ορθοδοξία, δεν θέλουν απλώς εθιμοτυπικές σχέσεις, θέλουν να φτιάξουν μια ισχυρή γεωπολιτική συμμαχία μαζί της. Δεν μπορούν να δεχτούν άλλωστε ότι θα πρέπει να θεωρούν "εχθρούς" τους Έλληνες που η κυβέρνησή τους συντάσσεται αβλεπί με τα συμφέροντα της Ουάσιγκτον αγνοώντας επιδεικτικά τα συμφέροντα του ίδιου του ελληνικού λαού.
Ο Αλέξης Τσίπρας τότε δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης απέναντι στην πολιτική ηγεσία της χώρας μας, έτσι σας δηλώνουμε εξ άρχής, ότι δεν ήρθαμε να υποσχεθούμε πράγματα κενά περιεχομένου, αλλά να εργαστούμε από κοινού για τη διαμόρφωση μιας ατζέντας με ό,τι μπορούμε και επιθυμούμε και οι δύο πλευρές να υλοποιήσουμε».
Η ελληνική αντιπροσωπεία ενημερώθηκε και για το μείζον ζήτημα της κρίσης στην Ουκρανία από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Βλαντίμιρ Τιτόφ.
Ο Α.Τσίπρας δήλψσε τότε ότι, "η Ε.Ε. έχει σοβαρές ευθύνες για την ανοχή ακόμα και υποστήριξη μιας εξουσίας, στο Κίεβο, η οποία περικλείει νεοναζιστές, ένοπλες ομάδες εθνικιστών που πρωτοστατούν σε επιθέσεις στις ανατολικές περιοχές της χώρας με εκατόμβες αίματος. Όπως και για την υποταγή των Βρυξελλών στις απαιτήσεις της Ουάσιγκτον με την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Η Ευρώπη με τις κυρώσεις πυροβολεί τα... πόδια της", είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Τσίπρας, εννοώντας τη στενή συνεργασία Ρωσίας -Ευρώπης, η οποία ξεπερνά τα 400 δις ευρώ το χρόνο.
Τάχτηκε επίσης υπέρ μιας ενιαίας Ουκρανίας η οποία με τα δεδομένα των τελευταίων εξελίξεων, στο εξής μπορεί να υπάρξει ως Ομοσπονδία «όπου θα λαμβάνεται υπ΄όψιν η γνώμη όλων των πληθυσμιακών ομάδων. Μια Ουκρανία, γέφυρα συνεργασίας μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας και όχι ένα νέο τείχος διαχωρισμού» υποστηρίζοντας έτσι ξεκάθαρα το ρωσικό σχέδιο για την Ουκρανία.
"Το παράδειγμα της Ελλάδας της εξαθλίωσης, της απόγνωσης, της ανεργίας, της διάλυσης του κοινωνικού ιστού που έφερε η επιβολή της των μνημονίων, πρέπει να αποτελέσει σημάδι αποτροπής της φιλικής Ουκρανίας από μια επανάληψη του οδυνηρού αυτού εγχειρήματος" διερωτώμενος πως είναι δυνατόν να θέλει ένας λαός να εισέλθει στην μέγγενη των τοκογλύφων.
«Μελετήστε την κατάσταση στην Ελλάδα πριν ακούσετε τις "σειρήνες" του ΔΝΤ», ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Τσίπρας στο μεγάλο κανάλι, «Ρωσία24», προκαλώντας ιδιαίτερη εντύπωση ενώ η συνέντευξή του σχολιάστηκε ευρύτατα σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.
Ο Αλέξης Τσίπρας έφθασε στη Μόσχα από το Βερολίνο μαζί με τον πρόεδρο του αριστερού αδελφού κόμματος, Γκρέγκορ Γκίζι, με τον οποίο συντόνισαν τις επαφές τους στη ρωσική πρωτεύουσα. Φυσικά η κοινή τους παρουσία προάλεσε αναταραχή στην καγκελαρία του Βερολίνου.
Ο διευθυντής tου Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών κ. Ρετσέτνικοφ alter ego του προέδρου Β.Πούτιν είπε χαρκτηριστικά: «Καλωσορίζουμε τον Αλέξη Τσίπρα και του ευχόμαστε να νικήσει στις εκλογές».
Το ίδιο συνέβη και στη Κρατική Δούμα, όπου μετά την ανάλυση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το ρόλο της ευρωπαϊκής αριστεράς και το άλμα που προβλέπεται να γίνει στα ποσοστά της στις 25 Μαίου, του ευχήθηκαν «καλή επιτυχία» αλλά και «νίκη στις εθνικές εκλογές»!
Είναι εμφανές ότι οι Ρώσοι επιθυμουν να αλλάξει η πολιτική κατάσταση στη χώρα, ελπίζοντας ότι κάποιος Έλληνας πολιτικός θα τηρήσει για μια φορά το λόγο του. Ο Α.Τσίπρας κατάφερε να τους κάνει "καλοπροαιρετους" με τις δηλώσεις του, αλλά αυτό που θα περιμένουν να δούν θα είναι οι πράξεις τους μόλις αναλάβει κάποια στιγμή την πρωθυπουργία. Μέχρι τότε σαφώς και υποστηρίζουν την προοπτική μιας νίκης του Α.Τσίπρα αφού ο Α.Σαμαρας και το πολιτικό του περιβάλλον είναι "καμμένοι" προ πολλού για τον ρωσικό παράγοντα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.