Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΓΕΕΘΑ: Αναχαιτίστηκαν τα τουρκικά πολεμικά στο Αιγαίο

f-16-tourkiko
Το τουρκικό γενικό επιτελείο εξέδωσε ανακοίνωση υποστηρίζοντας ότι η ελληνική Πολεμική Αεροπορία αναχαίτισε τέσσερα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη. Υποστηρίζει μάλιστα ότι «ένα ελληνικό ελικόπτερο παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο κοντά στο Κουσάντασι». Άμεση η αντίδραση του ελληνικού ΓΕΕΘΑπου αποκατέστησε την αλήθεια.
Η τουρκική ανακοίνωση αναφέρει:...
 «Τέσσερα F-4/2020 που πραγματοποίησαν πτήση στο διεθνή εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο παρενοχλήθηκαν από ελληνική αεροσκάφη που απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο Λιμάνι (σ.σ. Limani airport στην επίσημη ανακοίνωση) και τα έθεσαν σε παραμέτρους βολής για συνολικά 11 λεπτά».
Οι Τούρκοι σε ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν επίσης ότι το συριακό αντιαεροπορικό σύστημα λόκαρε για περισσότερα από δύο λεπτά ένα τουρκικό τζετ που περιπολούσε πάνω από τη νότια επαρχία Χατάι.
Άμεση η απάντηση από το ελληνικό ΓΕΕΘΑ για να αποκατασταθεί η αλήθεια. Σε ανακοίνωσή του για τις σημερινές επιχειρήσεις αναχαίτισης αναφέρει ότι υπήρξε μια παραβίαση από ένα αεροσκάφος στο κεντρικό Αιγαίο και «όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική».

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive