Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Το «ja» της Aρκούδας Μέρκελ πρίν καταπιεί το Ελληνικό ... κατσικάκι



Ο Νίκος Μπλέτσος, ιδιοκτήτης του εστιατορίου όπου δείπνησε η Γερμανίδα καγκελάριος με τον Έλληνα πρωθυπουργό κατά το πρόσφατο ταξίδι της στην Αθήνα μεταφέρει μια διαφορετική εικόνα της Άνγκελα Μέρκελ.
«Υποδέχτηκα την καγκελάριο στα γερμανικά, διότι σπούδασα στη Γερμανία και γνωρίζω καλά τη γλώσσα. Ήταν ευδιάθετη, χαιρέτησε όλο το προσωπικό και μάλιστα τους ρώτησε αν θέλουν να βγάλουν φωτογραφίες μαζί της», λέει....

 Ο ιδιοκτήτης της «Στροφής» αναφέρει ότι η καγκελάριος ήταν πρόσχαρη και κινήθηκε στο χώρο σαν άνθρωπος της διπλανής πόρτας: «Αφού έφαγε, πήγε στην κουζίνα, μίλησε με το σεφ και έβγαλε φωτογραφίες με το προσωπικό. 
Είπε μάλιστα στους σερβιτόρους: “Οι φωτογραφίες αυτές είναι πολύ σημαντικές για μένα”».
Μενού αλά ελληνικά
Για ορεκτικό, η Μέρκελ και οι συνδαιτυμόνες της έφαγαν τυροκαυτερή, σπανακόπιτα και καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, ενώ από σαλάτες προτίμησαν να τιμήσουν την παραδοσιακή χωριάτικη. 
Ένα ζεστό ορεκτικό του σεφ ενθουσίασε την ομήγυρη και αυτό δεν ήταν άλλο από την τηγανητή φέτα με μέλι και σουσάμι.
Για το κυρίως πιάτο οι επιλογές ήταν τρεις, η μια καλύτερη από την άλλη: κατσικάκι στη λαδόκολλα με γραβιέρα και ντομάτα, το οποίο τίμησε δεόντως η καγκελάριος, φιλέτο σφυρίδας στη σχάρα με βραστές πατάτες και λαχανικά, που ήταν η επιλογή του πρωθυπουργού, και μοσχαράκι κοκκινιστό στο πήλινο με πατάτες, λαχανικά και τυρί.
Η Μέρκελ μπορεί να τίμησε το μενού και το γλυκόπιοτο οίνο, εντούτοις αρνήθηκε να δοκιμάσει το επιδόρπιο. Είπε «nein» στην καρυδόπιτα και το κυδώνι με παγωτό. 
Ήπιε όμως λευκό κρασί και στη συνέχεια ζήτησε να δοκιμάσει κι ένα ποτήρι κόκκινο, ενώ στο τέλος της βραδιάς «περιποιήθηκε» ένα σφηνάκι λικέρ μαστίχα που της προσφέρθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive