Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Το νησί Diego Garcia. Με αφορμή την εξαφάνιση του Β777 της Malaysian.

Ελάχιστα λέγονται για το κεντρικό νησί Diego Garcia. Οι Άγγλοι ήθελαν να το δώσουν στους Αμερικανούς σαν βάση αλλά εμπόδιο ήταν ο πληθυσμός.  Βρήκαν όμως τη λύση. Τους μάζεψαν με τη βία, όλους, και τους πέταξαν κάπου στη δυτική Αφρική. Ήταν ένα εθνικό ξεκαθάρισμα. Ο δημοσιογράφος John Pilger γύρισε ντοκιμαντέρ για την ιστορία τους με τίτλο «Stealing a Nation»...

http://johnpilger.com/videos/stealing-a-nation
Πολλοί πέθαναν, αρκετοί όμως πήγαν στα δικαστήρια της Αγγλία και για χρόνια προσπαθούσαν να κερδίσουν το δικαίωμα επιστροφής. Τελικά κέρδισαν τη δίκη, αλλά το Τόνυ Μπλερ και η βασίλισσα μπλόκαραν τη δικαστική απόφαση.
Το Diego Garcia είναι ίσως η πιο μυστική βάση των Αμερικανών. Ελέγχει όλον τον Ινδικό ωκεανό, είναι το κέντρο του συστήματος GPS, κέντρο ανάκρισης κλπ. Γι’ αυτό και οι Αμερικανοί δεν αφήνουν τίποτα να πλησιάσει.
Το παράδοξο με το νησί αυτό είναι ότι δεν έπαθε ΤΙΠΟΤΑ μετά το καταστροφικό ΤΣΟΥΝΑΜΙ που έπνιξε χιλιάδες κόσμου στις γύρω χώρες. Ούτε και ανακοινώθηκε, φυσικά, οτιδήποτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive