Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Ο Κύπριος Σόλων Κασίνης σύμβουλος του Σαμαρά για τους υδρογονάνθρακες

s-kasinis-den-me-edioxan-apo-tin-kretykΣύμβουλος επί θεμάτων ενεργειακής πολιτικής του πρωθυπουργού αναλαμβάνει με απόφαση του Α. Σαμαράο κ. Σόλων Κασίνης, όπως ανακοινώθηκε προ ολίγου από την κυβέρνησηΟ κ. Σόλων Κασίνης είναι τέως διευθυντής της υπηρεσίας ενέργειας του υπουργείου Βιομηχανίας Τουρισμού και Ενέργειας της Κύπρου, είναι ο άνθρωπος που ηγήθηκε προσωπικά από το 1977 μέχρι πρόσφατα των προσπαθειών της Κύπρου να εντοπίσει και να εκμεταλλευτεί πιθανά κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Εκτός από την προετοιμασία του εγχειρήματος ο ίδιος συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης...
που έφεραν το προηγούμενο διάστημα τα γεωτρύπανα της Noble Energy στο περίφημο οικόπεδο 12. Ο ίδιος ο κ. Κασίνης είναι ένας προσγειωμένος άνθρωπος και ήδη από το 2011  είχε προειδοποιήσει ότι θα πρέπει να υπάρχει συγκράτηση και σοβαρότητα στην προσπάθεια που ξεκινά η Ελλάδα για τους δικούς της υδρογονάνθρακες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης ο κ. Κασίνης σπούδασε Χημικός Μηχανικός, κατέχει πτυχίο Business Studies και Δίπλωμα Marketing. Για περισσότερο από 35 χρόνια ασχολήθηκε επισταμένως με τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, συνεισέφερε καταλυτικά στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων σχετικά με τις συμφωνίες οριοθέτησης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου με τις γειτονικές χώρες και μέσω των θέσεων που κατείχε στο υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου εξειδικεύτηκε στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων έρευνας υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive