Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ. Τέλος οι δωρεάν τηλεφωνικές κλήσεις για τα ραντεβού του ΠΕΔΥ. ΠΕΝΤΕ Ευρώ το τηλεφώνημα

190213131544_4318Με χρέωση αρχίζει την Τετάρτη 23 / 4 /14 να λειτουργεί η νέα υπηρεσία τηλεφωνικών προγραμματισμένων ραντεβού για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ, μέσω πενταψήφιων τηλεφωνικών αριθμών που ανήκουν σε ιδιωτικές εταιρείες. 
Τα νούμερα στα οποία θα μπορούν οι πολίτες για να  καλούν για προγραμματισμένα ραντεβού είναι τα εξής : 14554, 14784, 14884 και 14900, σε 12 ωρη βάση, δηλαδή από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ. Ραντεβού θα μπορούν να κλείνουν όσοι ενδιαφέρονται σε λίγο καιρό και μέσω ίντερνετ (όπου θα ισχύει χαμηλότερη χρέωση),  όμως, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ο διαγωνισμός για να βρεθεί η εταιρεία που θα δημιουργήσει...
την ηλεκτρονική πλατφόρμα με τη λίστα επιλογής των γιατρών και των Κέντρων Υγείας.
synexizetai-thumb-largeΣτη διάθεση των πολιτών θα είναι -σε πρώτη φάση- υγειονομικοί σχηματισμοί εξωνοσοκομειακής (πρωτοβάθμιας) φροντίδας σε 73 μονάδες του ΠΕΔΥ (πρώην μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ).
Οι υπηρεσίες θα παρέχονται με εξέταστρο 5 ευρώ, όπως προβλέπει σχετική εγκύκλιος του υφυπουργού Υγείας Αντώνη Μπέζα. Σύμφωνα με τον κ. Μπέζα, μέχρι να ολοκληρωθεί η λειτουργική ενοποίηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας (αγροτικά και αστικά Κέντρα Υγείας) «θα εξακολουθεί να καταβάλλεται εξέταστρο, όπως αυτό ισχύει σήμερα με τις υφιστάμενες εξαιρέσεις, οι οποίες θα επικαιροποιηθούν και θα κωδικοποιηθούν με νεότερη Κοινή Υπουργική Απόφαση». Οι πρώην μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ φέρουν πλέον τον διακριτικό τίτλο ΠΕΔΥ.
πεδυΤο ΠΕΔΥ, ωστόσο, ξεκινά και με καθυστέρηση τη λειτουργία του, αλλά και με βασικές ελλείψεις στους γιατρούς κάποιων ειδικοτήτων. 
Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε, πάντως, ότι το επόμενο τρίμηνο θα προσληφθούν 1000 οικογενειακοί γιατροί, στους οποίους θα επευθύνονται αφού τους επιλέξουν ως οικογενειακούς γιατρούς τους, οι ασφαλισμένο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive