Τρίτη 22 Απριλίου 2014

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ. ΕΝΑΣ ΑΞΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΗΔΗ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΕ ΚΑΛΕ!



Συγκλονισμένοι πριν λίγο λάβαμε το email του Γιάννη Νικολαϊδη, γιου του συντάκτη μας για 4 σχεδόν χρόνια Θανάση Νικολαϊδη. Ο αναπάντεχος και ξαφνικός χαμός του αγαπημένου μας αρθρογράφου μας έχει συγκλονίσει. Το κενό που θα αφήσει με τις εύστοχες απόψεις του θα είναι σίγουρα μεγάλο. Διαβάστε την επιστολή που έστειλε ο γιός του:...

Λέγομαι Ιωάννης Νικολαΐδης, ένας εκ των δύο υιών του αρθρογράφου Αθανασίου Νικολαΐδη.
Δυστυχώς, ο πατέρας μας, στοργικός, συντροφικός, γλυκύς και πολυπράγμων, μας άφησε αιφνιδίως το μεσημέρι του Σαββάτου 29.03. Το κενό του δεν αναπληρώνεται, η οδύνη μας πρωτόγνωρη.
Η βαθύτατα δημοκρατική του ιδιοσυγκρασία, η πίστη του στην ελεύθερη και απρόσκοπτη διακίνηση των ιδεών, η ανάγκη του για ανταλλαγή απόψεων μέσω της ανάπτυξης επιχειρημάτων, μα κυρίως η κοινωνικότητα του τον ώθησαν σ' αυτό το όμορφο ταξίδι των blogs, αρκεί σ' αυτό το ταξίδι να υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες: η πραγματικά ελεύθερη και ανεξάρτητη αρθρογραφία, διότι μόνο έτσι υπηρετεί την δημοκρατία στην ουσία της και η επωνυμία, διότι πίστευε ότι μόνον έτσι πατάσσεται το μοναδικό "τρωτό" σημείο των blogs, στοιχεία που σε μείζονα βαθμό συνάντησε. Αυτός ήταν και ο λόγος που με τόση χαρά και προσήλωση αρθρογραφούσε επί καθημερινής βάσεως μ' εσάς. Σε αυτό το ταξίδι δημιούργησε φίλους αλλά και εχθρούς. Είμαι σίγουρος ότι χωρίς καμία εξαίρεση, η αγάπη του υπήρξε η ιδία για όλους.
Με τη σειρά μου θέλω να σας ευχαριστήσω που τον συντροφεύατε, όπως επίσης και όλους τους ανθρώπους που τον περιέβαλαν. Η δημοκρατία και η ελευθερία ήταν τα ιδανικά του πατέρα μας και ποτέ, ούτε στιγμή, δεν σταμάτησε να τα υπηρετεί.
Σας ευχαριστώ θερμά
Ιωάννης Νικολαΐδης
Ποιος ήταν ο Θανάσης Νικολαϊδης
Ο Θανάσης Ιωσ. Νικολαΐδης γεννήθηκε στις Φέρρες Έβρου και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, όπου τέλειωσε το γυμνάσιο και το Πανεπιστήμιο (Φυσικός).
Αποφοίτησε από τη σχολή δημοσιογραφίας Akademie der Griechishen Sprache und Kultur της Γερμανίας και τη Σχολή Δημοσιογραφίας της Αυριανής.
Αρθρογραφεί στην Αυριανή (στήλη «Εν Ολίγοις»), στη Νέα Ελλάδα (στήλη «Et altera pars») και έκανε εκπομπές στην τηλεόραση στο Κανάλι 29. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδας. Κέρδισε το πρώτο βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης και το βραβείο αναγνώρισης πνευματικού έργου από Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών. Έχει εργαστεί επίσης ως φροντιστής, καθηγητής Λυκείου, και έχει έργο ως συνδικαλιστής. Ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά. Ζούσε και εργαζόταν στα Γιαννιτσά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive