Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Εισπράττουν διόδια για τα… εύκολα. Γράφει ο Κασσιανός Τζέλης

Εισπράττουν διόδια για τα… εύκολα
Άγνωστο παραμένει το μέλλον των δυο υπολειπόμενων ορφανών έργων που άφησε πίσω της η τελική συμφωνία κυβέρνησης, παραχωρησιούχων και τραπεζών για τους αυτοκινητόδρομους. Πρόκειται για τα τμήματα Λαμία-Ξυνιάδα και Τρίκαλα-Εγνατία του Ε-65, έργα που κόπηκαν απο τον σχεδιασμό αφήνοντας κουτσό τον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας και τα οποία δεν φαίνεται να έχουν...
τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα, την τύχη του τμήματος Πάτρα-Πύργος που όπως ανακοινώθηκε απο τον υπουργό Υποδομών Μιχ. Χρυσοχοΐδη, θα δημοπρατηθεί άμεσα προκειμένου να ολοκληρωθεί έως το 2016. Πρόκειται για δυο έργα που έχουν πάνω κάτω τους ίδιους κυκλοφοριακούς φόρτους, με το τμήμα Πάτρα-Πύργος, αν και κοστίζουν λιγότερο.
Ο κ. Χρυσοχοίδης αρκέστηκε να δηλώσει ότι το ένα από τα δυο έργα, το τμήμα Λαμία-Ξυνιάδα αποτελεί «δέσμευση μας προς τη κοινότητα». Όσον αφορά το υπόλοιπο τμήμα του ίδιου οδικού άξονα (Τρίκαλα – Εγνατία), θα χρειαστούν παρεμβάσεις στη χάραξη του δρόμου ώστε να προχωρήσει σε μελλοντικό χρόνο, είπε ο υπουργός, χωρίς να προχωρήσει σε λεπτομέρειες.
Τα δυο αυτά έργα είναι και τα πιο «δύσκολα» του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας, αφού είναι κατά κύριο λόγο ορεινά. Με αυτό τον τρόπο, έμεινε στην κοινοπραξία της οποίας ηγείται η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, η υποχρέωση να κατασκευάσει τα «εύκολα» πεδινά τμήματα, από τα Τρίκαλα μέχρι την Ξυνιάδα, που όταν θα ολοκληρωθούν θα είναι ένας αυτοκινητόδρομος στο… πουθενά, αφού δεν θα κουμπώνει πουθενά με κάποιον άλλο αυτοκινητόδρομο και η ένωση θα γίνεται και τότε μέσω του απαρχαιωμένου εθνικού δικτύου.
Να σημειωθεί ότι η κοινοπραξία με την επωνυμία Κεντρική Οδός εισπράττει τα διόδια του ΠΑΘΕ στις Θερμοπύλες. Μέχρι στιγμής, το έργο εμφανίζει το μικρότερο ποσοστό προόδου, μόλις στο 26,7%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive