Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Έλληνας δικαστής ζητά άσυλο στην Αγγλία! Η ΤΟΝΙΑ ΗΛΙΑ ΖΕΙ ΣΕ ΤΡΩΓΛΗ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ... Του Γιάννη Ντάσκα

ton
ΔΕΝ εκκρεμεί κανένα αδίκημα διαφθοράς σε βάρος μου και οι δύο Ελληνες Εισαγγελείς κρύβουν τα απαλλακτικά στοιχεία και ενημερώνουν τις αγγλικές δικαστικές αρχές με έγγραφα που έχουν απόλυτα ψευδές και παραπλανητικό περιεχόμενο… Θέλουν να με διασύρουν στην Ελλάδα με χειροπέδες, να με οδηγήσουν στις φυλακές και έτσι να εμφανίσουν δήθεν επιτυχία σύλληψης και έκδοσης… Με καταδιώκουν και για πολιτικούς λόγους και γι’ αυτό ζητώ… πολιτικό άσυλο στη Μεγάλη Βρετανία”....

Αυτά αναφέρει σε έγγραφά της προς τις βρετανικές δικαστικές αρχές αλλά και προς τους Έλληνες Υπουργούς Εξωτερικών και Δικαιοσύνης η δικαστίνα Τόνια Ηλία, η οποία παραμένει υπό επιτήρηση (βραχιολάκι στο πόδι) στο Λονδίνο μέχρι να αποφασίσουν τα αγγλικά δικαστήρια αν θα την εκδώσουν στην Ελλάδα ή όχι για μια υπόθεση που συμπληρώνει τον επόμενο μήνα… 9 χρόνια καταδίωξης!
Βασικό επιχείρημα της κ. Ηλία είναι ότι οι συγκατηγορούμενοί της γνωστοί μεγαλοδικηγόροι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (Σ.Κ., Η.Ν., Γ.Ε.) αθωώθηκαν αμετάκλητα από τις κατηγορίες ότι ζήτησαν και πήραν εξτρά δικηγορικές αμοιβές προκειμένου να δώσουν μέρος αυτών στην τότε ανακρίτρια.
Στις αποφάσεις των δικαστηρίων αναφέρεται ότι ουδέποτε οι δικηγόροι (αναφέρουν τα ονοματά τους) ζήτησαν και ουδέποτε πήραν χρήματα για την ανακρίτρια, ούτε η ανακρίτρια ζήτησε χρήματα.
Στα έγγραφα των ελληνικών δικαστικών αρχών όμως αναφέρεται ότι… ΔΕΝ έχει σχέση η υπόθεση της κ. Ηλία με τις υποθέσεις αυτές και άρα πρέπει να εκδοθεί και να δικαστεί στην Ελλάδα.
Όμως η υπόθεση της κ. Ηλία έχει απόλυτη σχέση και ταύτιση με τις υποθέσεις αυτές. Επομένως γιατί το ελληνικό κράτος βεβαιώνει το αντίθετο και γιατί συνεχίζει μια υπόθεση, η οποία και κοστίζει σε χρήμα και δεν είναι βάσιμη;
Η κ. Ηλία βρίσκεται σε τραγική οικονομική κατάσταση στο Λονδίνο, ζει σε ένα σπίτι τρώγλη 2×2 το οποίο πληρώνει η βρετανική κοινωνική πρόνοια, όπως και ένα επίδομα απορίας για να ζει.
Υποτίθεται ότι η κ. Ηλία είχε πάρει χρήματα πολλά, τα οποία όμως παρά τις επί χρόνια έρευνες του ΣΔΟΕ στην ίδια και σε συγγενείς της δεν βρέθηκαν. Αρνητικό αποτέλεσμα είχαν και οι έρευνες των Βρετανικών αρχών και γι’ αυτό και της έδωσαν το επίδομα.
Η παραπληροφόρηση για την κ. Ηλία (όταν ξέσπασε σε βάρος της η υπόθεση ήταν συνδικαλιστικό στέλεχος του ΚΚΕ στη Δικαιοσύνη) έφτασε στο σημείο να διακινεί πληροφορίες ότι εργάζεται σε δικηγορικό γραφείο του Λονδίνου και “βγάζει τρελά λεφτά”…
Στο έγγραφό της προς τα βρετανικά και ελληνικά Υπουργεία το οποίο έχουμε δημοσιεύσει και σε προηγούμενη ανάρτηση αναφέρει μεταξύ άλλων:
“…Σας γράφω πολύ απλά και ευθέως ότι το έγγραφο με ημερομηνία 2-7-2013 της Εισαγγελίας Αθηνών που αναφέρει ότι η αθώωση των συγκατηγορουμένων μου Α.Κ. [...] (σ.σ. αναφέρει τα ονόματα των αθωωθέντων δικηγόρων) δεν αφορά τη δική μου υπόθεση, είναι απόλυτα ψευδές και παραπλανητικό. [...] Εφόσον οι παραπάνω αθώωθηκαν για το αδίκημα της δωροδοκίας, που υποτίθεται ότι διέπραξαν σε σχέση με εμένα, πως είναι δυνατόν να κατηγορούν εμένα για δωροδοκία, δηλαδή για ένα αδίκημα που δεν έγινε ποτέ;
[...] Οι αποφάσεις του Εφετείου Αθηνών (4808/10,1487/12) είναι αμετάκλητες, αποτελούν τα μόνα αποδεικτικά μέσα και πιστοποιούν ότι η υπόθεσή μου δεν συνιστά πλέον υπόθεση διαφθοράς στον ελληνικό δικαστικό χώρο [...]. Το μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο για οποιαδήποτε κατηγορία σε βάρος μου αποτελούν μόνο οι δικαστικές αποφάσεις των συγκατηγορουμένων μου… Οι Έλληνες εισαγγελείς ψεύδονται και παραπλανούν όταν γράφουν ότι δεν με αφορούν αυτές οι αποφάσεις….”
Ο φάκελος της κ. Ηλία έχει ήδη φτάσει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο σύντομα είτε θα πρέπει να αποδείξει ότι υπάρχουν κι άλλες κατηγορίες κατά της κ. Ηλία (που δεν υπάρχουν βέβαια…), είτε να ανακαλέσει το αίτημα έκδοσης για την πολύκροτη υπόθεση.
Να θυμίσουμε ότι όταν συνελήφθη στο Μπράιτον της Αγγλίας το 2010 η κ. Ηλία, οι βρετανικές εφημερίδες έγραψαν ότι “συνελήφθη η πλέον καταζητούμενη γυναίκα της Ευρώπης…”
Τελικά αποδείχθηκε ότι επιβίωνε εργαζόμενη σαν… μπέιμπι σίτερ και όχι με κλεμμένα χρήματα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive