Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Προεκλογικά παιχνίδια με την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές


Φέρνουν την Μέρκελ να «σκεπάσει» τα σύννεφα της σκόνης από τα όσα τεκταίνονται σε πολιτικό επίπεδο.Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsbomb.gr, η εσπευσμένη επίσκεψη Μέρκελ στις 11 Απριλίου- κατά μία βδομάδα περίπου νωρίτερα απ' ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί- κάθε άλλο παρά τυχαία είναι....
Η κυβέρνηση αν και επισήμως έχει ανακοινώσει μόνο την πρόθεσή της να επιχειρήσει μία πρώτη μικρής έκτασης έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, πληροφορίες λένε ότι αυτή ήδη έχει τοποθετηθεί χρονικά να γίνει στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, δηλαδή ένα ή δύο το πολύ 24ωρα πριν την επίσημη επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.
Φυσικά ένας τέτοιος προγραμματισμός γίνεται σε απόλυτη συνεννόηση με το Βερολίνο, το οποίο θέλει η επίσκεψη Μέρκελ να συνδεθεί χρονικά και συμβολικά με μία τέτοια κίνηση εξόδου της Ελλάδας στις αγορές.
Η Μέρκελ επιθυμεί κάτι τέτοιο προκειμένου να "πουλήσει" στην εσωτερική κοινή γνώμη της στην Γερμανία την επιτυχημένη "συνταγή" που εφάρμοσε στην Ελλάδα. Ο Σαμαράς επιθυμεί εξίσου να συνδυαστούν τα δύο γεγονότα (επίσκεψη Μέρκελ με έξοδο στις αγορές) προκειμένου να ενδυναμωθεί επικοινωνιακά το εγχείρημα προσπαθώντας να περάσει στους Έλληνες ψηφοφόρους το μήνυμα "ότι τα δύσκολα είναι πίσω μας" και ότι "αυτό είναι κάτι που το επιβεβαιώνουν και οι δανειστές μας".

Από 'κει και πέρα όμως, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν η έξοδο της Ελλάδας στις αγορές θα σηματοδοτήσει πρακτικά την απαρχή ενός νέου "ευκολότερου" ξεκινήματος για την χώρα μας. Και αυτό διότι η επίσκεψη Μέρκελ, μπορεί να γίνεται για προεκλογικούς λόγους εν όψει ευρωεκλογών, το βέβαιο είναι θα κομίσει και ένα μήνυμα στην ελληνική πλευρά που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο: η Γερμανία θέλει την συνέχιση της σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής λιτότητας στην χώρα και δεν θα σταματήσει αν δεν δει το βιοτικό επίπεδο να συρρικνώνεται ακόμα περισσότερο απ' όσο έχει ήδη συρρικνωθεί μέχρι σήμερα.

Ωστόσο η "βόμβα" νέων περικοπών μισθών και συντάξεων δεν θα έρθει τώρα, αλλά θα αφεθεί για τον Σεπτέμβρη, τότε που και οι Ευρωεκλογές θα έχουν περάσει. Μέχρι τότε η Μέρκελ και οι δανειστές μας θα δώσουν τα ρέστα τους για την στήριξη της κυβέρνησης Σαμαρά και ένα ακόμα επικοινωνιακό "πανηγυράκι" θα στηθεί με τους πολίτες να αναζητούν που τελειώνουν τα προεκλογικά τερτίπια και που αρχίζει η αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive