Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΟΥΑΟΥ ! Στην Ελβετία ψηφίζουν για κατώτατο μισθό 3.300€ (ΜΟΝΟ;)

Στην Ελβετία ψηφίζουν για κατώτατο μισθό 3.300€Στην Ελβετία τα δημοψηφίσματα είναι συνηθισμένη πρακτική αφού κάθε χρόνο πραγματοποιούνται τέσσερα. Αυτή τη φορά, και συγκεκριμένα στις 18 Μαΐου οι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν εάν θα επιβληθεί ο υψηλότερος κατώτατος μισθός στον κόσμο. Ειδικότερα, θα αποφασίσουν εάν θα καθιερωθεί κατώτατο ωρομίσθιο στα 22 φράγκα (25 δολάρια) που αντιστοιχεί σε μηνιαίο μισθό 4.000 φράγκων (περίπου 3.287 ευρώ). Η θεσμοθέτηση για πρώτη φορά κατώτατου μισθού στα παραπάνω επίπεδο συναντά την αντίδραση των εργοδοτών που διαμαρτύρονται ότι εάν γίνει κάτι τέτοιο οι μισθοί θα αυξηθούν σε όλο το φάσμα της αγοράς εργασίας...
Σημειώνεται ότι ο ελβετικός κατώτατος μισθός-προσαρμοσμένος στις συναλλαγματικές διακυμάνσεις και την αγοραστική δυνατότητα, θα είναι ο υψηλότερος σε όλο τον κόσμο.
Η πρόταση στηρίζεται από τα μεγάλα σωματεία εργαζομένων στην χώρα αλλά σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, το 52% των Ελβετών θα καταψηφίσουν το μέτρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive