Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Απρίλης 1941 – Απρίλης 2014 από τον Χίτλερ στη Μέρκελ. Του Γ. ΣΤΑΡΑΚΗ

starakisΣτις 27 Απριλίου 1941 και ώρα 12:30 η φωνή του κατακτητή ακούστηκε για πρώτη φορά από τον σταθμό των Αθηνών: «Αχτουγκ! Αχτουγκ! (προσοχή)». Ακολούθησαν τρία υπόκωφα χτυπήματα σε χάλκινο τύμπανο (το σήμα των γερμανικών ραδιοφωνικών εκπομπών) και ένας άγνωστος εκφωνητής μετέδωσε στα γερμανικά την αναφορά των αξιωματικών που έστησαν πρώτοι στην Αθήνα το σύμβολο της κατοχής τους. Πριν λίγα λεπτά όμως είχαν ακουστεί από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Αθηνών τα τελευταία ελεύθερα συνθήματα, μαζί με τον Εθνικό Ύμνο: «Έλληνες προσοχή! Ο ραδιοφωνικός σταθμός μας ύστερα από λίγα λεπτά της ώρας δεν θα είναι πια ελληνικός, πίστη και εμπιστοσύνη στην ελληνική νίκη! Αδέλφια, ψηλά τις καρδιές!». Και λίγο πριν τις 12:30 στις 27/4/1941 ακούστηκε γεμάτη παλμό η φωνή του Έλληνα εκφωνητή να εκπέμπει τις τελευταίες φράσεις του:...
«Έλληνες! πάνω απ’ όλα η Ελλάδα! Συνεχίζουμε τον πόλεμο στην Κρήτη. Η νίκη είναι δική μας. Μην ακούσετε σε λίγο τον σταθμό που θα σας εκπέμπει πιθανόν το τέλος του πολέμου κ.λ.π. κ.λ.π.» μόνο τότε αντιλήφθηκαν οι Αθηναίοι πως είχε έρθει το τέλος.
Σήμερα, πόσοι έχουν καταλάβει ότι ο πόλεμος συνεχίζεται στην υπό κατοχή πατρίδα μας χωρίς όπλα όμως. Οι ξενόδουλες εγχώριες κυβερνήσεις, προκειμένου να διασώσουν τις ξένες τράπεζες και άρα τις διεθνείς χρηματαγορές, προτίμησαν να αλυσοδέσουν, με τα δεσμά του χρέους τον Ελληνικό λαό.
18/4/1941 και 29/4/1941
Στις 18/4/1941 αυτοκτονεί ο τότε πρωθυπουργός τους πατρίδας μας Αλ. Κορυζής γιατί κατάλαβε τι δεινά ερχόταν από τους βάρβαρους γκεσταπίτες.
Στις 29/4/1941 στην αίθουσα των παλαιών ανακτόρων στην κατοχική Αθήνα ορκιζόταν η πρώτη κατοχική κυβέρνηση του Ελληνικού Κράτους, το οποίο μετονομάσανε σε «Ελληνική Πολιτεία», Πρωθυπουργός: στρατηγός Γεώργιος Τσολάκογλου. Ορκίστηκαν ενώπιων του Πρωθιερέα του ναού του Αγίου Γεωργίου Κορύτση, Ν. Παπαδόπουλου. Τι έλεγε ο όρκος; «Ορκίζομαι ενώπιον του Θεού και της Πατρίδας να εκτελώ τα καθήκοντά μου εντίμως και ευσυνειδείτως και να καταβάλλω κ.λ.π. κ.λ.π.».
Πείνα και Θάνατος
Οι επισιτικές δυσχέρειες στην κατεχόμενη Ελλάδα άρχισαν από τις πρώτες ημέρες και έβαιναν αυξανόμενες με επιταχυνόμενους ρυθμούς έως το φθινόπωρο του 1941. Από το Σεπτέμβριο οι επισιτικές δυσχέρειες πήραν και τη μορφή της λιμοκτονίας, η δε μεγάλη πείνα εισέβαλε απότομα στις αρχές του 1942.
Η τραγωδία της Δραχμής
Την αληθινή διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας ασκούσαν από 10/9/1941 δύο Επίτροποι. Ο Γερμανός Πωλ Χαν και ο Ιταλός Βιτόριο Φύρτε. Απέσυραν τα κατοχικά μάρκα και τις μεσογειακές δραχμές και τα αντικατέστησαν με Ελληνικές Δραχμές στις αντιστοιχίες!
1 Μάρκο κατοχής = 60 δραχμές
1 Μεσογειακή δραχμή = 1 δραχμή
Η Ελλάδα… Δάνειζε στους κατακτητές
Η κατοχική κυβέρνηση έδωσε εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδος να καταβάλλει στις αρχές κατοχής συνεχώς διογκούμενα ποσά σε δραχμές. Ογκώδη δέματα με δραχμές παραλάμβαναν οι Γερμανοί κατακτητές και οι Ιταλοί αγόραζαν σε χαμηλές τιμές τα προϊόντα της Χώρας στους τόπους παραγωγής τους. Επίσης η Τράπεζα της Ελλάδος είχε υποχρεωθεί να καταβάλλει στις αρχές κατοχής για τη χρηματοδότηση των στρατιωτικών τους αναγκών 202 δις δραχμές Φυσικά… η χρηματοδότηση συνεχίζονταν για «το καλό» των υποδούλων….

Το Ανεξόφλητο Κατοχικό Δάνειο
Σήμερα Απρίλης του 2014 το κατοχικό δάνειο προς τους Γερμανούς παραμένει ανεξόφλητο και υπολογίζεται σε πολλά δις. Η Ελλάδα είχε επίσης περίπου 600.000 νεκρούς, 900.000 ανίκανους για εργασία και 1.200.000 άστεγους. Οι Ναζί άφησαν πίσω τους περίπου 2.000 χωριά πυρπολημένα και όλες τις μεγάλες πόλεις μισογκρεμισμένες. Λιμάνια, γέφυρες, οδικό δίκτυο τα διέλυσαν. Σιδηρόδρομοι; Καταστράφηκαν Αρχαιολογικοί θησαυροί; Λεηλατήθηκαν.
Σήμερα όπου καθημερινά φτωχοποιείται ο Ελληνικός λαός, οι Γερμανοί αρνούνται να πληρώσουν… ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ!!
Ο ίδιος ο Γερμανός Επίτροπος Άλτενμπουργκ αναγνώρισε ότι το ύψος του δανείου κατοχής είχε φθάσει το 1944 σε 200 εκατομ. χρυσά μάρκα. Επίσης οι γερμανικές αποζημιώσεις; Μας χρωστάνε και από τον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο Δηλαδή, δεν μας αποζημίωσαν για τα … υπέρογκα έξοδα κατοχής που πληρώναμε «υπό την απειλή των όπλων» ενώ δεν πληρώνουν ούτε για τη λεηλασία, αλλά και τις καταστροφές που έκαναν στην πατρίδα μας. Κλείνοντας «ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ» εννοούμε τα χρήματα που υποχρεώθηκε να δανείσει η Ελλάδα στους Γερμανούς κατακτητές για…. τα έξοδα της Βέρμαχτ και τα λειτουργικά έξοδα της ναζιστικής διοίκησης.
ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ
Σήμερα, Απρίλης 2014, χωρίς «στούκας», χωρίς «τανκ», χωρίς «μπαζούκας» έχουμε:
1. ΑΝΕΡΓΙΑ περίπου 2.000.000 Έλληνες
2. ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ: άνω από 6.000
3. ΧΑΡΑΤΣΙΑ βάρβαρα σε ακίνητα κ.λ.π.
4. ΑΥΞΗΣΕΙΣ των ειδικών φόρων στα καύσιμα, τσιγάρα, ποτά και…σβήσιμο 12 δις στους λαθρέμπορους καυσίμων.
5. ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της κρατικής περιουσίας (όλα φιλέτα)
6. ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ και ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΠΡΟΣΟΧΗ!! Περισσότερα από τα 2/3 του συνολικού Δημόσιου Χρέους είναι προς τα Κράτη της Ευρωζώνης και το Δ.Ν.Τ. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι την πρώτη Δανειακή Σύμβαση δεν την υπέγραψε η Γερμανία… αλλά αντ’ αυτής η Κρατική Τράπεζα KFW Γιατί; Μήπως, ξαναλέμε μήπως, για να μην μπορεί να υπάρξει συμψηφισμός μεταξύ του νέου δανείου με το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές επανορθώσεις; Τελειώνοντας;
Στο τέλος του 2009 το Δημόσιο χρέος ανερχόταν περίπου σε 299 δις ευρώ ή 129% του ΑΕΠ. Σήμερα αφού «φάγαμε» τόσες και τόσες «καρπαζιές», αφού μειώθηκαν ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, διέλυσαν τη μεσαία τάξη, ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ κ.τ.λ. έκαναν κούρεμα (haircut) των ομολόγων, που υποτίθεται ότι μείωσε το χρέος πάνω από 100 δις ευρώ.
Το χρέος αυξήθηκε πάνω από 321 δις ή στο 175% του ΑΕΠ. Πρόκειται για ένα έγκλημα ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, που είναι διαρκές και δεν παραγράφεται από κανένα νόμο όπως π.χ. ο νόμος περί Ευθύνης Υπουργών».
«Να τους χαιρόμαστε».
Αλήθεια θα τα πει κάποτε τα παραπάνω έστω και ένας στην κα Μέρκελ η οποία ήρθε να δει τους «υπηκόους της»;
http://rethemnosnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive