Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Γιούνκερ: Θα είχα ορίσει επίτροπο για την Ελλάδα αν ήμουν πρόεδρος

Ο υποψήφιος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος δηλώνει ότι θα διόριζε επίτροπο στην αρχή της κρίσης προκειμενου να να διευκολύνει την επικοινωνία των ελλήνων υπουργών με την Κομισιόν... Ένας επίτροπο ειδικά για το ζήτημα της Ελλάδας, δηλώνει ότι θα είχε διορίσει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αν ήταν πρόεδρος της Κομισιόν, την εποχή που ξέσπασε η κρίση. Ο διεκδικητής της προεδρίας της Κομισιόν εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, υποστηρίζει ότι ο επίτροπος αυτός θα ήταν κεντρικά αρμόδιος να χειρίζεται για όλα τα ζητήματα που θα αφορούσαν στην ελληνική οικονομία, χωρίς να εμπλέκονται άλλοι επίτροποι.

«Οι Έλληνες υπουργοί δεν θα χρειαζόταν να τρέχουν σε διάφορους επιτρόπους και να εξηγούν όλα τα θέματα από την αρχή»
Σε συνέντευξή του στη γερμανικής Sueddeutsche Zeitung, ο διεκδικητής της προεδρίας της Κομισιόν εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος δηλώνει: «Εάν κατά τη διάρκεια της κρίσης ήμουν πρόεδρος της Κομισιόν, θα είχα ορίσει επίτροπο για την Ελλάδα. Θα ήταν αρμόδιος για τα περιφερειακά ταμεία, για τα δημοσιονομικά, την αγορά εργασίας, για όλα τα θέματα. Έτσι οι Έλληνες υπουργοί δεν θα χρειαζόταν να τρέχουν σε διάφορους επιτρόπους και να εξηγούν όλα τα θέματα από την αρχή»
Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τάχθηκε υπέρ μιας περιορισμένης τροποποίησης των Ευρωπαϊκών Συνθηκών, με στόχο την περαιτέρω εξέλιξη της νομισματικής ένωσης, αλλά και υπέρ της εισαγωγής συστήματος πέντε ή έξι αντιπροέδρων της Κομισιόν, οι οποίοι θα ασχολούνται με ζητήματα όπως η οικονομία και η εσωτερική αγορά, ενώ οι επίτροποι θα ασχολούνται με τα επιμέρους θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive