Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Εκτελεστικοί Σύμβουλοι ΚΤ. €1,8 εκατ. θα στοιχίσουν στην Κυπριακή Δημοκρατία

Κεντρική Τράπεζα ΚύπρουΣχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ το χρόνο στοιχίζουν στην Κυπριακή Δημοκρατία οι δύο Εκτελεστικοί Σύμβουλοι της Κεντρικής Τράπεζας, οι οποίοι διορίστηκαν από την κυβέρνηση Αναστασιάδη. Σύμφωνα με στοιχεία που ζήτησε και έλαβε από την Κεντρική Τράπεζα η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, το συνολικό κόστος για τους δύο Εκτελεστικούς Συμβούλους ανέρχεται στις 341 χιλιάδες ευρώ το χρόνο για περίοδο πέντε ετών, ενώ επιπλέον θα λάβουν και φιλοδωρήματα ύψους 94 χιλιάδων ευρώ και οι δύο με την ολοκλήρωση της πενταετούς θητείας τους. Όπως συνάγεται από τα στοιχεία και οι δύο Εκτελεστικοί Σύμβουλοι της Κεντρικής Τράπεζας με την ολοκλήρωση της πενταετούς θητείας τους θα στοιχίσουν στο φορολογούμενο πολίτη €1,799.000....

Τα στοιχεία ζητήθηκαν σήμερα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΕΛ στη διάρκεια ανοιχτής συνεδρίας της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής.
Σε γραπτή ανακοίνωσή της η κα. Χαραλαμπίδου επικρίνει την κυβέρνηση Αναστασιάδη ότι σε μια περίοδο σοβαρής οικονομικής δυσπραγίας, εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Συγκεκριμένα, καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση επιβαρύνει τους πολίτες με συνεχείς περικοπές για να μπορεί να καταβάλλει ηγεμονικoύς μισθούς και ωφελήματα σε συγκεκριμένα πρόσωπα της επιλογής της.
Όπως φαίνεται από τον αναλυτικό πίνακα της Κεντρικής Τράπεζας τα ωφελήματα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν:
* έξοδα παραστάσεως 18.000 έκαστος,
* έξοδα για ποτά μέχρι 1744 έκαστος,
* ετήσιο κόστος καυσίμων 2593 έκαστος, μέχρι και πλύσιμο αυτοκινήτων 2 φορές το μήνα.
Σημειώνεται ότι οι απολαβές των υπολοίπων μελών του Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας αυξήθηκαν εν μέσω οικονομικής κρίσης κατά 1765% (από 1700 ευρώ σε 30 χιλιάδες ευρώ).
Καταλήγοντας, η κα. Χαραλαμπίδου διερωτάται αν υπάρχει αναγκαιότητα για δύο Εκτελεστικούς Συμβούλους στην Κεντρική Τράπεζα και καλεί την κυβέρνηση να επαναξιολογήσει τις προτεραιότητές της.
Πηγή: philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive