Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

H Bρετανία προκαλεί τη Ρωσία: "Μην τολμήσετε να επέμβετε στην Ουκρανία ούτε να εμποδίσετε τις εξελίξεις"



ΣΧΟΛΙΟ:  Η Στοα στο Σιτυ του Λονδινου απειλει την Ρωσία.
 Η Βρετανία προειδοποίησε διά του υπουργού Εξωτερικών Ο. Χέϊγκ (φωτό με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ) τη Ρωσία πριν λίγο "να μην επέμβει στην πολύπλοκη κρίση που συνταράσσει την Ουκρανία και να μην στείλει άρματα μάχης για να προστατέψει τους ρωσόφωνους πληθυσμούς της Ουκρανίας" μετέδωσε πριν λίγο το πρακτορείο Reuters!...
 Με αρκετό θράσος για τα δεδεμένα των διεθνών σχέσεων ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ προχώρησε σε ευθείες απειλές κατά της Ρωσίας, οι οποίες σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, "θα μπορούσαν να προκαλέσουν την οργή της Μόσχας", αφού υπογράμμισε ότι "σε διαφορετική περίπτωση η Ρωσία θα μπορούσε να εκληφθεί ως εξωτερική απειλή για την Ουκρανία"!
 
Πιο συγκεκριμένα όταν ρωτήθηκε εάν ανησυχεί ότι η Ρωσία "ίσως να στείλει τα άρματα μάχης" για να υπερασπιστεί την ζωή των ρωσόφωνων πληθυσμών της ανατολικής Ουκρανίας, ο Χέιγκ προειδοποίησε ότι "Δεν είναι πραγματικά προς το συμφέρον της Ρωσίας να κάνει κάτι τέτοιο. Ο λαός της Ουκρανίας πρέπει να μπορέσει να επιλέξει τη δική του πορεία προς το μέλλον. Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι και πολλές αβεβαιότητες".
 
"Προειδοποιούμε τη Ρωσία εφόσον υπάρξει ένα οικονομικό πακέτο, θα είναι σημαντικό η Ρωσία να μην κάνει τίποτα για να υπονομεύσει αυτό το οικονομικό πακέτο και να συνεργαστεί και να το υποστηρίξει" τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.
 
Ο Χέιγκ ανέφερε ότι προτεραιότητα αυτή τη στιγμή αποτελεί να πεισθεί η Μόσχα ότι η μοίρα της Ουκρανίας δεν είναι αυτό που αποκάλεσε «ένα παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος» (όπου κανένας δεν κερδίζει) και ότι οι στενότεροι δεσμοί με την Ευρωπαϊκή Ένωση "δεν είναι κάτι το κακό".
 
«Είναι προς το συμφέρον των πολιτών της Ουκρανίας να έχουν τη δυνατότητα να συναλλάσσονται πιο ελεύθερα με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι επίσης προς το συμφέρον των πολιτών της Ρωσίας αυτό να συμβεί» τόνισε ο ίδιος.
 
Δήλωσε επιπλέον ότι δεν γνωρίζει ποια μπορεί να είναι η "επόμενη αντίδραση" της Ρωσίας, αλλά πίεσε την αντιπολίτευση της Ουκρανίας να κινηθεί επειγόντως προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας, να καταλήξει σε συμφωνία για τις διαδικασίες για τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών και να συνεχίσει τις προσπάθειες για την ανάκαμψη της οικονομίας.
 
Και εν τέλει προέτρεψε την Ουκρανία για καταφύγει στο ΔΝΤ "για να σωθεί".
 
Όλα δείχνουν ατμόσφαιρα εποχής Κριμαϊκού Πολέμου όπου η Ρωσία είχε ηττηθεί ανοίγοντας τον δρόμο για κοσμοϊστορικές ανακατατάξεις.
 
Ο Κριμαϊκός Πόλεμος (Οκτώβριος 1853 - Φεβρουάριος 1856) υπήρξε η ένοπλη σύγκρουση μεταξύ της Ρωσικής Αυτοκρατορίας από τη μία πλευρά και των συμμαχικών δυνάμεων της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, της Αυτοκρατορίας της Γαλλίας, της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και του Βασιλείου της Σαρδηνίας από την άλλη πλευρά.
 
Η σύρραξη, στην οποία έλαβαν μέρος οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές δυνάμεις της εποχής, υπήρξε το αποτέλεσμα ενός μακρόχρονου ανταγωνισμού συμφερόντων ανάμεσα στις κύριες ευρωπαϊκές δυνάμεις, για επιρροή και εκμετάλλευση των ανατολικών εδαφών της παραπαίουσας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
 
Οι περισσότερες μάχες έλαβαν χώρα στη χερσόνησο της Κριμαίας, όμως πραγματοποιήθηκαν και μικρότερης έντασης εκστρατείες στη δυτική Ανατολία, τον Καύκασο, τη Βαλτική Θάλασσα, τη Λευκή Θάλασσα και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Ο πόλεμος έμεινε γνωστός στη ρωσική ιστοριογραφία ως Ανατολικός Πόλεμος (ρωσικά: Восточная война, βαστότσναγια βαϊνά), ενώ στη Βρετανία τον καιρό εκείνο αναφερόταν ως Ρωσικός Πόλεμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive