Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Περί θεσμών και θεσμικών... Του Γιώργου Κρικόπουλου

Ο θεσμικός λαός τα υπομένει όλα, ακόμη και την εξαθλίωση που του επιβάλουν οι «θεσμοί» που ο ίδιος δημιούργησε.
Ελέω Δημοκρατίας και βάση του Συντάγματος κυριαρχούν οι θεσμοί στην Ελλάδα.
Αυτοί όμως (οι θεσμοί), βλ. πολιτικούς, δεν σέβονται τους θεσμούς (που οι ίδιοι τους δημιούργησαν), προσβάλουν τους θεσμούς, υποβιβάζουν την έννοια του θεσμού. 
Τον "θεσμό" λαός , κανένας απο τους θεσμικούς δεν τον σέβεται όταν νομοθετεί για φόρους, όταν τον δέρνει στους δρόμους, όταν του κλέβει τα ταμεία, όταν τον κοροϊδεύει με δωρεάν παιδεία, όταν πεθαίνει στα δημόσια νοσοκομεία, όταν του μολύνει το περιβάλλον, όταν, όταν, όταν.
Γιατί άραγε επιμένουμε ακόμη να ανακυκλώνουμε «θεσμούς» και «θεσμικούς» που μας βασανίζουν, που μας προσβάλουν, και μας τσαλακώνουν καθημερινά; 
Giorgos Krikopoulos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive