Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Μητέρα Μυρτώς: Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη με την αποφαση, αλλά...

Ικανοποιημένη δήλωσε η μητέρα της Μυρτώς αμέσως μετά την ανακοίνωση της ποινής που επέβαλε το δικαστήριο στη Σύρο στο νεαρό Πακιστανό. "Η χαρά μου βέβαια μετριάζεται γιατί εγώ θα πρέπει να γυρίσω στη Λάρισα και κει θα εξακολουθήσω να βλέπω το παιδί μου στη κατάσταση που είναι και να ελπίζω ότι κάποια στιγμή μπορεί να γίνει λίγο καλύτερα" είπε με δάκρυα στα μάτια και έτοιμη να καταρρεύσει. Με ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη στον Πακιστανό που κακοποίησε βάναυσα την 15χρονη Μυρτώ σε παραλία της Πάρου τον Ιούλιο του 2012, έπεσε η αυλαία στην υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο....

Νωρίτερα η μητέρα της Μυρτώς συγκλόνισε δικαστές και ακροατήριο με την κατάθεσή της, όπου περιέγραφε πως βρήκε το 15χρονο τότε παιδί της εκείνο το απόγευμα του Ιουλίου πνιγμένο στο αίμα και ανάμεσα στα βράχια σε παραλία της Πάρου. Η δραματική περιγραφή της και οι φωτογραφίες που έδειξε στο δικαστήριο από τον τραυματισμό του κοριτσιού λύγισαν όχι μόνο εκείνη αλλά και τον εισαγγελέα που ξέσπασε σε κλάματα και ζήτησε ολιγόλεπτη διακοπή.
Η Μαίρη Κοτρώτσου, μητέρα της Μυρτώς υποστήριξε ότι ο δράστης πριν από τις αποτρόπαιες πράξεις του παρακολουθούσε την κόρη της.
"Την είχε δει, την αναγνώρισε, γι' αυτό κοιτούσε. Μελετούσε τις κινήσεις της. Πήγε και κρύφτηκε και την περίμενε. Αν τον είχε δει θα είχε φύγει. Ήταν συντηρητική, δεν της άρεσαν οι παρέες, ήταν μοναχική" είπε.
Καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης η μητέρα της Μυρτώς στεκόταν όρθια. Θέλω να βλέπω το δράστη και το βλέμμα του είπε στους οικείους της και τους αστυνομικούς, όταν της ζήτησαν να καθίσει.
Υπήρξε έντονη συναισθηματική φόρτιση όταν η μητέρα ενημέρωσε το δικαστήριο για την κατάσταση της υγείας της 17χρονης, η οποία μετά από επτάμηνη μάχη στη Βοστόνη επέστρεψε στην Ελλάδα και νοσηλεύεται σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα.
"Το παιδί μου μόνο κλαίει. Προσπαθούμε να την κρατήσουμε ήρεμη με φάρμακο. Της μιλάω, θέλω να πιστεύω ότι καταλαβαίνει. Όταν με κοιτάζει ουρλιάζει και κλαίει, δεν μιλάει, δεν περπατάει, δεν κινείται" ανέφερε.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο δράσης πλησίασε την Μυρτώ προκειμένου να της κλέψει το κινητό τηλέφωνο και στη συνέχεια ασέλγησε σε βάρος της, τη χτύπησε, τη βίασε και της κατάφερε απανωτά χτυπήματα στο κρανίο με μια πέτρα, προκαλώντας της ανεπανόρθωτες βλάβες.
"Δεν την χτύπησε απλά, δεν ήθελε μόνο να κλέψει το κινητό της, τη βίασε. Ήθελε να τη σκοτώσει, είμαι σίγουρη. Το κινητό της το είχε, την ευχαρίστηση την είχε και πήρε μια πέτρα να την αποτελειώσει" πρόσθεσε.
Αλλά και η αδελφή της κατέρρευσε περιγράφοντας την ώρα που βρήκε την αδελφή της τραυματισμένη. "Σκέφτηκα να πάω προς τη θάλασσα. Έβλεπα μόνο πόδια, πήγα πιο μπροστά δεν φαινόταν. Δεν έβλεπα το πρόσωπο είχε αίματα. Δεν είναι η Μυρτώ, λέω στη μαμά. Ήρθε η μαμά και λέει είναι η Μυρτώ" είπε.
Ο δράστης κατά την διάρκεια της δίκης ήταν αμίλητος, κοιτούσε συνέχεια το πάτωμα ενώ στην απολογία του αποδέχθηκε όλες τις κατηγορίες εκτός από αυτή του βιασμού και ζήτησε συγνώμη από την Μυρτώ και την οικογένειά της.
"Ζητώ συγνώμη από τη μητέρα, την οικογένεια, τη Μυρτώ. Δεν είχα σκοπό να σκοτώσω, ούτε ήθελα να χτυπήσει τόσο δυνατά. Δεν έχω βιάσει την κοπέλα" είπε ο δράστης και στην αρχή αλλά και στο τέλος της διαδικασίας.

1 σχόλιο:

  1. σε 3 χρόνια θα πάρει με την βοήθεια δικηγόρων και αλληλέγγυων άδεια απο την φυλακή και θα εξαφανιστεί, αυτή είναι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα του 2014

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive