Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΝΤΑΣ. "ΟΥΤΕ ΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΕΣ ΜΙΖΕΣ ΠΗΡΑΜΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ. ΗΤΑΝ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ. ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ"


Σε σειρά αποκαλύψεων για τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων 
προχώρησε με την τετραήμερη απολογία του πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα. Ο Αντώνης Κάντας έριξε φως στο παρασκήνιο της αγοράς των εξοπλιστικών και παραδέχθηκε ότι το ύψος των μιζών ήταν τόσο μεγάλο που οι δωροδοκηθέντες στο τέλος έχασαν τον λογαριασμό. «Πήρα τόσες πολλές μίζες που δεν τις θυμάμαι όλες»...
φέρεται να είπε ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών. 
Στις τραπεζικές καταθέσεις του Αντώνη Κάντα βρέθηκαν συνολικά 16 εκατ. ευρώ και ο ίδιος παραδέχθηκε ότι έλαβε πάνω από 6 εκατ. ευρώ από μίζες εξοπλιστικών. 
Πιο αναλυτικά ο ίδιος ομολόγησε ότι έλαβε 1,5 εκατ. ευρώ για τη σύμβαση των αντιαεροπορικών ASRAD και τη σύμβαση των υποβρυχίων, 3 εκατ. ευρώ για τα αντιαρματικά Kornet και 1,7 εκατ. ευρώ για τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard. 
Το πάρτι με τις μίζες στους κόλπους του υπουργείου Άμυνας φέρεται ότι ήταν τόσο μεγάλο που τα χρήματα πηγαινοέρχονταν μέσα σε βαλίτσες. Ο Αντώνης Κάντας περιέγραψε ένα περιστατικό, κατά το οποίο πήγε στο γραφείο του ένας αντιπρόσωπος εταιρίας προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων, φεύγοντας άφησε πίσω του ένα...σακβουαγιάζ. 
Τότε ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών τον πήρε τηλέφωνο για να του πει για την ξεχασμένη τσάντα και τότε εκείνος του απάντησε: «Είναι για σένα». Όταν το άνοιξε είπε ότι περιείχε 600.000 ευρώ. 
Παράλληλα φέρεται να έδωσε στους ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλο στοιχεία για δεκάδες τραπεζικούς λογαριασμούς σε 7 ελβετικές τράπεζες και δεσμεύθηκε να προσκομίσει και στοιχεία για τις κινήσεις των συγκεκριμένων λογαριασμών. 
Επιπλέον έλυσε τη σιωπή του για 10 πρόσωπα (8 αντιπροσώπους και δύο χρηματιστές) και 10 συμβάσεις (3 με 4 άγνωστες στις αρχές) που φέρονται να εμπνέονται στην υπόθεση με τον «χορό» εκατομμυρίων από τα εξοπλιστικά. Στην υπόθεση ο Αντώνης Κάντας φέρεται να ενέπλεξε και τα ίδια πρόσωπα και τις ίδιες εταιρίες διακίνησης μαύρου χρήματος με την υπόθεση της Siemens.
Ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών που ευελπιστεί σε μία ευνοϊκή μεταχείριση από τη Δικαιοσύνη όταν έρθει η στιγμή της δίκης είπε ότι «με πλήρη των συνεπειών των πράξεων μου αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν. Είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω το νόμο» υποστήριξε ο Αντώνης Κάντας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive