Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Γεωργιάδης: «Απολύσεις γίνονται. Εάν υπάρχει ανάγκη, πρέπει να γίνονται»

Υπέρ των απολύσεων στο Δημόσιο, στον βαθμό που υπάρχει επιλογή μεταξύ του να κόβονται μισθοί και συντάξεις ή να αυξάνονται φόροι και εφόσον πρόκειται για προσωπικό που δεν είναι απαραίτητο, τάχθηκε απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. 
«Απολύσεις γίνονται. Κάθε μέρα στον ιδιωτικό τομέα χάνουν τη δουλειά τους 1000 άνθρωποι. Εάν υπάρχει ανάγκη, πρέπει να γίνονται», είπε τασσόμενος υπέρ του να κρατούνται στο Δημόσιο μόνο εκείνοι που χρειάζονται, δεδομένου ότι οι πόροι του κράτους είναι πλέον περιορισμένοι. 
«Είναι ηθικά δίκαιο και οικονομικά σωστό να μην κρατήσουμε κανέναν που δεν χρειαζόμαστε στο Δημόσιο»...

είπε, υποστηρίζοντας πάντως πως ως τις 29 Νοεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και στον βαθμό που θα συμπίπτουν με το «καλάθι διαθεσιμότητας», η εκτίμηση των φορέων είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος θα απορροφηθεί. 

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η αποστροφή του Αδώνιδος Γεωργιάδη ότι «ο λαός άργησε πολύ να καταλάβει ότι δανειζόμαστε». «Δεν τα πήρα εγώ τα δάνεια, εσείς τα πήρατε. Εσείς και ο αρχηγός σας που κυβέρνησε. Εμείς ήρθαμε να διαχειριστούμε αυτό που κάνατε», είπε, αναφερόμενος προφανώς στον Κώστα Καραμανλή, για τον οποίο πάντως παραδέχθηκε ότι έκανε μία προσπάθεια να πείσει για την ανάγκη περικοπών τότε, αλλά «είχε μία αντιπολίτευση σαν αυτή που ασκείτε εσείς τώρα, που έλεγε ‘λεφτά υπάρχουν’», είπε καλώντας όποιον πολιτικό έχει ένα αίτημα, να καταθέτει μαζί και πρόταση από πού θα πληρώνεται αυτό… 

Χαρακτήρισε μάλιστα «πολύ σωστό» αυτό που είπε προ ημερών ο Μανώλης Γλέζος, ότι «δε λέμε πού θα βρούμε τα λεφτά»… «Πείτε μας πού θα βρούμε τα λεφτά», είπε, σημειώνοντας πως όταν θα φύγει η τρόικα, θα ζούμε με τα δικά μας λεφτά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive