Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Νέο προσκύνημα Σαμαρά στην Μέρκελ την Παρασκευή στο Βερολίνο

Συνάντηση με την κ. Άγκελα Μέρκελ θα έχει την προσεχή Παρασκευή, και ώρα 12:00 το μεσημέρι, ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, σε μία κρίσιμη συγκυρία για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
Το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο επιμένει ότι δεν μπορούν και δεν πρέπει να ληφθούν περιοριστικά μέτρα που θα επιδεινώνουν την ύφεση, εκτιμά ως θετική τη στάση του γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βολφγκαγκ Σόιμπλε, ο οποίος σε δηλώσεις του εξήρε τις προσπάθειες της ελληνικής πλευράς και απέφυγε, τουλάχιστον δημοσίως, να υιοθετήσει σκληρή γλώσσα για την Ελλάδα.
Ο Πρωθυπουργός επενδύει αφενός στα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς (θετική πορεία δημοσιονομικών δεικτών, εισπραξιμότητα φόρων) αφετέρου δε στην ενεργοποίηση των δεσμεύσεων ....που έχουν αναλάβει οι εταίροι για ελάφρυνση του χρέους μόλις επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα. Ενδεχόμενη θετική εξέλιξη στο ζήτημα του χρέους, αφού πρώτα κλείσει το ζήτημα του προϋπολογισμού για το 2014, θεωρείται ότι θα αλλάξει άρδην την ψυχολογία της ελληνικής κοινωνίας και θα πυροδοτήσει σαφείς ανοδικές τάσεις για την ελληνική οικονομία. Ο Πρωθυπουργός θέλει, συνεπώς, να επιταχύνει τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο ζήτημα καθώς θεωρείται ζωτικής σημασίας και για την τύχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στις κάλπες του Μαϊου.
Την επομένη, Σάββατο 23 Νοεμβρίου, ο Πρωθυπουργός είναι κεντρικός ομιλητής στη «συνάντηση ηγετών» της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung. Στο ίδιο συνέδριο θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, οι Άγκελα Μέρκελ, Ενρίκο Λέτα, Βολφγκαγκ Σόιμπλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive