Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Συμφωνία με Τρόικα για 4.000 απολύσεις εντός 40 ημερών

Τρόϊκα και Μητσοτάκης έμειναν σχεδόν δυο ώρες στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και σύμφωνα με ανώτατο παράγοντα του υπουργείου, η συζήτηση όχι μόνο εξελίχθηκε θετικά αλλά οι εκπρόσωποι των δανειστών μας συμφώνησαν για τα προαπαιτούμενα που είχαν τεθεί για αυτή την περίοδο αξιολόγησης. Οι κύριοι Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς......
αναγνώρισαν την ολοκλήρωση του πρώτου κύματος διαθεσιμότητας των 12.500 υπαλλήλων, την αξιολόγηση δομών και τα σχέδια στελέχωσης 400.000 υπαλλήλων σε υπουργεία και φορείς του δημοσίου, ενώ δεν υπήρξε και πρόβλημα με τις 2.730 απολύσεις (2.000 από το κλείσιμο της ΕΡΤ, 500 λόγω προβλημάτων υγείας και 230 «επίορκων»). Ανέλυσε μάλιστα τον προγραμματισμό του υπουργείου του.
Οι 4.000 απολύσεις θα προέλθουν από την ΕΡΤ, τους επίορκους και όσους αποχωρούν με προβλήματα υγείας, τις αμυντικές βιομηχανίες και όσους συμβασιούχους παραμένουν στις θέσεις τους με προσωρινές διαταγές.

Μάλιστα δεν έφεραν αντίρρηση ούτε στην καθυστέρηση που να σημειώσει το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας. Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε στην τρόικα ότι η δεύτερη φάση της διαθεσιμότητας θα ολοκληρωθεί με μία μικρή καθυστέρηση, τους πρώτους μήνες του 2014.
Η διαθεσιμότητα για 12.500 υπαλλήλους θα προέλθει από την Υγεία, τους ΟΤΑ (η τρόικα συμφώνησε για την εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα) και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε στην τρόικα ότι χωρίς να προσμετρηθούν οι όποιες απολύσεις προέλθουν από την αναδιοργάνωση της αμυντικής βιομηχανίας δεν βγαίνει ο αριθμός των 4.000 απολύσεων για το 2013.
Ερωματικ υπάρχει στο θέμα των συμβασιούχων που εργάζονται στο δημόσιο με προσωρινές διαταγές, καθώς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν έχει ακόμη ξεκάθαρη εικόνα για το πόσοι τελικά θα απομακρυνθούν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τους έκανε γνωστό ότι προχωρά με γοργούς ρυθμούς η αξιολόγηση των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, συμπλήρωσε ότι θα υπάρξουν συγχωνεύσεις και καταργήσεις μικρών οργανισμών, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο «ξαφνικού θανάτου» ενός μεγάλου οργανισμού. Δεν αποκλείεται όμως ενός «μικρού» (βλέπε: Ταμείο Εθνικής Οδοποιΐας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive