Ραντεβού σε τέσσερις μήνες και βλέπουμε! ΑΝ ζείτε ως ΤΟΤΕ, σίγουρα ΔΕΝ χρεαζόσαστε .. γιατρό!!Αν τάχετε.. τινάξει, άντε καλά... σαράντα! Φράση εντελώς συνηθισμένη σε όσους παλεύουν να επισκεφθούν γιατρό σε δημόσιο νοσοκομείο....
Τα πρωινά ραντεβού στο ΕΣΥ έχουν μετατραπεί σε είδος υπό εξαφάνιση, με τις λίστες αναμονής να «ξεχειλίζουν» και τους ασθενείς να είναι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, Το δίμηνο αναμονής στα μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα σημαίνει μεγάλη τύχη για τον ασθενή, αφού τις περισσότερες φορές το… περίμενε για πρωινό ραντεβού ξεπερνά τους τρεις μήνες.
Η μεγάλη προσέλευση των Ελλήνων στο ΕΣΥ λόγω της οικονομικής κρίσης, σε συνδυασμό με τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, έχει προκαλέσει «ασφυξία» στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία.
Ο Τύπος της Κυριακής επιχείρησε να κλείσει ραντεβού σε διάφορες ειδικότητες μεγάλων νοσοκομείων της χώρας μέσω της Γραμμής για την Υγεία 1535. Τα αποτελέσματα των τηλεφωνημάτων προκαλούν ανησυχία για τη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν η προσπάθεια για ραντεβού σε τρία διαφορετικά ιατρεία απέτυχε παταγωδώς. Τόσο στο νεφρολογικό όσο και στο παιδο-ορθοπαιδικό αλλά και στην αγγειο-χειρουργική κλινική η απάντηση ήταν ότι «δεν υπάρχουν ελεύθερα ραντεβού.»
«Σε κάποιο νοσηλευτικό ίδρυμα η φράση ‘δεν υπάρχουν ελεύθερα ραντεβού’ μπορεί να σημαίνει το επόμενο τρίμηνο, σε άλλο σημαίνει ένα εξάμηνο. Συνήθως όμως πρόκειται για εξάμηνο» εξηγεί ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, Δημήτρης Βαρνάβας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» το ιατρείο διαβητικού ποδιού έχει σπάσει ρεκόρ με αναμονή…200 ημέρες, ενώ η αναμονή για το ιατρείο πάρκινσον και συναφών κινητικών διαταραχών.
Πηγή: Τύπος της Κυριακής
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.