Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

"ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΗΣΤΩΝ" Απο:Αλγερία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Παλαιστίνη, Τυνησία, Πακιστάν και Συρία. 355 κλοπές, 28 ληστείες απο 100 ληστές.

Εκατό άτομα συμμετείχαν σε μία σπείρα ληστών Εκατό άτομα συμμετείχαν στη σπείρα των αλλοδαπών που διέπραττε ληστείες και κλοπές στην Αθήνα και την περιφέρεια, από τη Θεσσαλονίκη έως την Κρήτη και την Πάτρα, την οποία εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες σπείρες που έχουν εξαρθρωθεί στην Ελλάδα. «Η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν εξαρθρωθεί μέχρι σήμερα, καθώς ο αριθμός των μελών της υπερβαίνει τα εκατό 100 και πλέον άτομα, τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Χρήστης Παρθένης....
Από τους συμμετέχοντες στη σπείρα έχουν συλληφθεί έως σήμερα 13 και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία, κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Η δράση των μελών της σπείρας άρχισε στις αρχές του 2010 . Με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπρατταν ληστείες και κλοπές, επιλέγοντας τα θύματά τους κυρίως ανάμεσα σε ηλικιωμένους και τουρίστες που επέβαιναν σε μέσα μαζικής μεταφοράς.
Παράλληλα, έκλεβαν αυτοκίνητα, ενώ έκαναν διαρρήξεις σε οικίες και καταστήματα.

Σύμφωνα με τον Χ. Παρθένη, οι δράστες «προέρχονται από χώρες όπως Αλγερία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Παλαιστίνη, Τυνησία, Πακιστάν και Συρία.

«Δήλωναν συνεχώς διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας ενώπιον Αστυνομικών και Δικαστικών Αρχών, επικαλούντο διαφορετικές ημερομηνίες γέννησης, εμφανιζόμενοι άλλοτε ως ανήλικοι και άλλοτε ως ενήλικοι, με σκοπό την ευνοϊκότερη μεταχείρισή τους από τις Δικαστικές Αρχές, στην πλειονότητα τους δεν τηρούσαν τους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί και αφορούσαν την εμφάνισή τους σε αστυνομικά τμήματα και δήλωναν συστηματικά ψευδείς διευθύνσεις κατοικίας», δήλωσε ο Χ. Παρθένης.

Έως σήμερα, διαπιστώθηκε πως τα μέλη της σπείρας έχουν διαπράξει 355 κλοπές και 28 ληστείες.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου σε τέσσερις οικίες - αποθήκες όπου έκρυβαν τα κλοπιμαία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολύτιμα αντικείμενα, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικά εξαρτήματα, κοσμήματα, μαχαίρια, ποδήλατα, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), αρκετά διαρρηκτικά εργαλεία και χρηματικό ποσό που ξεπερνά τα 2000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. «τα αδικήματα που διέπραξαν οι δράστες επιβεβαιώθηκαν πλήρως τόσο από την ταυτοποίηση δακτυλικών αποτυπωμάτων και DNA, όσο και από αναγνωρίσεις παθόντων αλλά και από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή τους»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive