Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Tι έγινε ... λεβέντες; «Έθαψε» το ΥΠΟΙΚ τη ρύθμιση οφειλών από πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις; Έτσι είναι; Κρύβετε κάτι;

«Ταφόπλακα» σε ρύθμιση που με νόμο ψήφισε πριν δύο μήνες η Βουλή και έδινε στους φορολογουμένους την ευκαιρία να ρυθμίσουν τα πρόστιμα της εφορίας με μεγάλες εκπτώσεις, έβαλε το υπουργείο Οικονομικών. Με βάση την πολύ ευνοϊκή ρύθμιση αυτή, κάποιος που όφειλε πρόστιμο 30 εκατ. ευρώ, πλέον θα πλήρωνε 3-4 εκατ. ευρώ σε ορισμένες περιπτώσεις.
Αν και η διορία υποβολής αιτήσεων έληξε τη Δευτέρα, στις εφορίες δεν έφτασε ποτέ η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών που ενεργοποιούσε τη ρύθμιση. Γεννάται έτσι το ερώτημα γιατί και για ποιους ψηφίστηκε μια τέτοια ρύθμιση, ειδικά στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι τελικώς κάποιοι ολίγοι έκαναν χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου –με βάση το ΦΕΚ και όχι κάποια εγκύκλιο....

Με το νόμο 4174 (νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας) που πήρε αριθμό ΦΕΚ στις 26-7-2013, προβλέπονται και ευνοϊκότερα πρόστιμα ορισμένες για φορολογικές παραβάσεις, σε σχέση με τα ισχύοντα ως τότε.
Προβλεπόταν όμως και ειδική προθεσμία 45 ημερών από τη δημοσίευση του νόμου για να ενταχθούν, αν το προτιμούσαν, και όσοι είχαν παραβάσεις που είχαν διαπιστωθεί πριν την ψήφιση του νόμου.
Το 45ήμερο έληγε στις 9/9/2013 αλλά, σύμφωνα  με πληροφορίες από τις εφορίες, δεν έφτασε σχετική εγκύκλιος στις ΔΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive